Mersin Valiliğinden Açıklama

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında, motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-Sınav Uygulamaları ile ilgili olarak sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında açıklamada bulundu. Yapılan basın açıklaması şöyle:

Mersin Valiliğinden Açıklama

Mersin Valiliğinden Açıklama

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında, motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-Sınav Uygulamaları ile ilgili olarak sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında açıklamada bulundu. Yapılan basın açıklaması şöyle: “Sosyal medya (twitter) ortamında Mersin İlimizde motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-Sınav Uygulamaları ile ilgili olarak; konunun esasını yansıtmayan, yanlış algılamalara yol açabilecek mahiyette yapılan paylaşım hakkında açıklamada bulunma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; Merkezi Sistem Sınavları Yönergesi ve Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) e-Sınav Uygulama Kılavuzu hükümleri doğrultusunda hazırlanan e-Sınav uygulama otomasyon sisteminde, yabancı uyruklu adaylar için Arapça, Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Rusça olmak üzere adayın tercih edeceği dil ile sınava katılma imkanı sunulmuştur.

Dil seçimi adayın kayıtlı olduğu Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yetkilileri tarafından adayın talebi doğrultusunda sınav randevusu aşamasında yapılmaktadır. Bu uygulama, 2018 yılından bu yana devam etmektedir.

Mersin İlimizde gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücülerine yönelik sınavlara ilişkin bütün iş ve işlemler bahse konu mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”Denildi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER