Mersin TÜRKAV’da Seçim Yapıldı

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/TÜRKAV Mersin Şubesinin Olağan İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı.

Mersin TÜRKAV’da Seçim Yapıldı

Mersin TÜRKAV’da Seçim Yapıldı

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/TÜRKAV Mersin Şubesinin Olağan İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan Olağan İstişare Kurulu Toplantısına MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkan Vekili Mustafa Göktaş, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Mezitli İlçe Başkanı Kamil Durmuşoğlu, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, TÜRKAV Mersin İl Başkanı Mustafa Yalçın ve vakıf üyeleri katıldı.

YALÇIN: TÜRKAV, BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İN EMANETİDİR. EMANETE SAHİP ÇIKMAK GELENEKTİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan seçildi. Toplantının açılış konuşmasını TÜRKAV Başkanı Mustafa Yalçın yaptı. TÜRKAV’ın Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in emaneti olduğunu söyleyen Başkan Yalçın, emanete sahip çıkmanın gelenek olduğunu söyledi. Başkan Yalçın,  “TÜRKAV, hareketimizin Kamudaki kök hücresidir. Bundan tam 33 yıl önce bugün, 6 Mart 1989'da Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’nin talimatları ile kurulmuştur. Onun için hareketimizin Kamudaki kök hücresidir. Bu yönüyle de merhum Başbuğumuzun, muhterem ve muhteşem Başbuğumuzun bizlere emanetidir.

Emanete sahip çıkmak ise Türk töresinde önemli bir gelenektir, başka bir ifade ile emanete sahip çıkmak geleneklerimizin köklerinde vardır.

Bu itibarla TÜRKAV tüm ülkücü Kamu çalışanlarına emanettir, o halde bütün ülkücü Kamu çalışanları da bu hususu göz ardı etmemelidir.

“Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” anlayışını gerektiği zamanlarda tereddütsüz bir şekilde hayata geçirmek her Türk insanının asli görevleri arasındadır.

TÜRKAV mensubu ülkücü memurlarımız da, bu misyon doğrultusunda hareket etme iradesini sarsılmaz bir inançla ortaya koymaktan hiçbir zaman geri durmamışlardır.

Yakın tarihimizde milletçe yaşadığımız büyük sıkıntıların, tehlike ve tehditlerin bertaraf edilmesi, bu iradenin ortaya konulması ile mümkün olmuştur.

TÜRK MİLLETİNİN VE DEVLETİ’NİN YANINDA OLMAK TÜRKAV'IN VARLIK SEBEBİDİR

Ülkücü kuruluşlarla koordineli bir şekilde ve dayanışma içinde ortak hedeflere yürümek TÜRKAV’ın  ilkeleri arasındadır. Çünkü her şartta ve zamanda Türk milletinin ve Devleti’nin yanında olmak TÜRKAV'ın varlık sebebidir. İşte bunun içindir ki TÜRKAV asıl, mensupları ise “Devlet”in Asil Evlatlarıdır.”

KAMU-SEN’in kuruluşundan önce alt yapısını oluşturan TÜRKAV, Ülkücü Kamu çalışanlarımızın kutlu pınarıdır. O nedenle çağrımız odur ki; pınarın başında susuz kalanlardan olmayalım.

Evet bugün TÜRKAV'ımızın kuruluşunun 33. yıl dönümüdür. Nice 33. yıllara İnşallah diyorum ve TÜRKAV’ımızın kuruluşunun 33. Yıl dönümünü kutluyorum. Bu vesile ile Cennet mekân Başbuğumuz ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun İnşallah.

Sözlerime son verirken, 2021 yılı içinde Covid-19 salgını nedeni ile zor şartlar altında birlikte görev yaptığımız “Yönetim Kurulu Üyesi” arkadaşlarımıza, önceki dönemde görev yapan şube başkanlarımıza ve yönetimleri ile tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Ayrıca davetimiz üzerine Olağan İstişare Kurulu toplantımıza teşrif eden saygıdeğer protokole, kıymetli misafirlerimize, değerli üyelerimize, basınımızın güzide temsilcilerine, Divan Başkanımıza ve Divan üyelerimize şükranlarımı arz ediyorum.

2022 yılı için yönetimde görev alan bütün arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, başarılı ve hayırlı çalışmalar temenni ediyorum.

Ne mutlu Türk’üm diyene! Var olsun Devletin Asil Evlatları. Sağ olun, var olun Allah'a emanet olun” dedi.

GÖKTAŞ: GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

MHP Mersin İl Başkan Vekili Mustafa Göktaş, yaptığı konuşmada ülkücülerin güçlü olmaları gerektiğinin altını çizdi. Göktaş, “Ülkücüler devletin asıl evlatları hayatın her alanında varlar var olmalılar. En çok en önce devletin içinde devletin yönetiminde kamuda yer almalılar. Kamudaki kamu çalışanlarının içindeki ülkücüleri de bir araya getiren kuruluşumuzda TÜRKAV’dır.  Cennet mekân Başbuğumuzun talimatları ile Liderimiz MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in maddi ve manevi destekleriyle, devletimize milletimize hizmet edecek. 33 yıl önce kurulmuş olan TÜRKAV inşallah daha nice 33 yıllara nice kuruluş yılları ile kutlanacak. Devlet olarak millet olarak çok güçlü olmak zorundayız. Bir an için dahi olsa rehavete kapılma lüksümüz yok, çünkü çok önemli bir coğrafyada bulunuyoruz. Dünyanın büyük kesiminin fırsat kolladığı Anadolu topraklarında bulunuyoruz. Bu kadar güzel toprakları bize vatan yapan bütün atalarımızı ecdadımızı Alparslan’dan, Osman Bey’e, Fatih’ten Mustafa Kemal Atatürk’e sayısız kahramanımızı bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyoruz. Yanı başımızda bir savaş sürüyor ikinci dünya savaşından sonra çizilen dünya düzeni çatırdıyor. Yeni kurulacak düzenle Türk Milleti olarak hak ettiğimiz yeri alabilmek için güçlü olmak zorundayız” Dedi

SOYDAN: HER ZAMAN ÇİLEYE TABİ OLDUNUZ

MHP MYK Üyesi Serdar Soydan’da konuşmasında TÜRKAV’ın kuruluş dönemlerinden bu güne kadar TÜRKAV üyelerinin cesurca çalışmalarını yaptıklarını anlattı. Soydan, “ Ülkemizde sendikacılık faaliyetlerinin yapılamadığı günlerde, devletteki Kamudaki Ülkücü, Türk Milliyetçisi çalışanlarımızın tam bundan 33 yıl evvel 6 Mart 1989 tarihinde Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in talimatları ile ve o dönem partimizin Genel Sekreteri olan Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey’in tam destekleriyle, TÜRKAV Vakfımız kurulmuştur. Kolay değil, 33 yıl şerefle şanla geçen bir ömür Ülkücü Milliyetçi hareketin her ferdi gibi sizlerde her zaman çileye tabi oldunuz. Yeri geldi kötü şartlarda çalıştınız. Yeri geldi sürgünlerle karşılaştınız ama vatan millet sevdası içinde barındıran sizler, devletin asil evlatları oldunuz” dedi.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2022, 22:43

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER