Mersin Sorgun Barajı’nda  Çalışmalar Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak,

Mersin Sorgun Barajı’nda  Çalışmalar Devam Ediyor

Mersin Sorgun Barajı’nda  Çalışmalar Devam Ediyor

                                                          

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Mersin Sorgun Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Mersin Sorgun Barajı’nın temelden yüksekliği 109 metre olup 53 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir.” dedi.

Devam eden inşa çalışmalarının ayrıntılarına da değinen Genel Müdür AKCA; “Gövde üstü parapet betonu ve gövde geçirimsizlik imalatları devam etmektedir. Köprünün fore kazık çalışmaları ise tamamlanmıştır.” dedi.

Projenin ekonomik faydasına da değinen AKCA; “Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, ayrıca kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlanacaktır.” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER