Mersin İŞKUR ve MODER Arasında Protokol İmzalandı

Depremzedelerin İstihdamına Yönelik Mersin İŞKUR ve MODER Arasında Protokol İmzalandı

Mersin İŞKUR ve MODER Arasında Protokol İmzalandı

Depremzedelerin İstihdamına Yönelik Mersin İŞKUR ve MODER Arasında Protokol İmzalandı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) arasında Hyundai Derya Plaza’da protokol imzalandı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Elazığ ve Adana illerinde deprem afetine maruz kalan ve Mersin ilimize gelen vatandaşlarımızın işgücüne katılması adına Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından uygulamaya konulan “Yeni Umutlar” projesi ile özel sektör işbirliği protokollerinin dördüncüsü gerçekleşti.

Bu kapsamda Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ve Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Baki KIŞ imzaları ile gerçekleşen protokol töreninde, Sayın Kutlu öncelikle yaşanan depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Mersin İŞKUR olarak istihdam hizmetlerinde her zaman vatandaşlarımızın yanında olduklarını belirtti. Sayın Kutlu “-Bu protokol ile Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) üye firmaların işgücü taleplerinin ve açık iş sayısının tespit edilerek İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletilmesi ile istihdam sürecinin ilk aşaması başlatılmaktadır. Mersin İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından özel olarak oluşturduğumuz ekiplerimizle depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaşlarımızla ilgileniyoruz; vatandaşlarımızın yetkinliklerini öğrenerek işgücü taleplerine uygun eşleştirme yapıyor ve ilgili firmalara bu ekiplerimizle geri bildirimde bulunuyoruz; böylece kamu-özel sektör işbirliği ile vatandaşlarımızın işe yerleştirme konusundaki aracılık görevimiz ivedi şekilde ilerliyor, MODER ile de yaptığımız bu protokol ile daha fazla vatandaşımızın işgücü piyasasına hızlıca dahil olacağına, daha çok aileye dokunacağımıza inancım tam.” dedi.

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Baki KIŞ ise süreçte bölgeye ulaştıklarını ve tüm kayıplar için derin üzüntü duyduklarını belirterek yakınları olan vatandaşlarımıza baş sağlığı ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sayın KIŞ “-Afet ile birlikte çok sayıda vatandaşımızın maalesef evleri ile birlikte araçları da zarar gördü ve komşu il olarak bakım-onarım ve araç temininde ilk olarak başvurdukları noktalardan olduk. Tüm üyelerimizle hizmet vermeye devam ederken artan talep ile ihtiyaçlara hızlı şekilde yardımcı olmak adına ilave işgücü talebimiz elzem oldu. Dernek olarak İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile depremden etkilenerek Mersin ilimize gelen otomotiv sektöründe iş arayan vatandaşlarımıza erişimimizin hızlanmasını hedeflemekteyiz; tüm üyelerimizin İŞKUR aracılığı ile personel ihtiyaçlarına yönelik yönlendirme yapılması ile birlikte gelen vatandaşlarımızın istihdamları konusunda hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Sayın Kutlu, Sayın KIŞ’a işbirlikleri için teşekkür ederek üyelerinin ivedilik ile işgücü talebinde bulunmaları adına https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsU6OZzxgy63IBxsH7fb7qoqCf-NnemrdTyGyq3yc2huW4NQ/viewform linkini yeniden paylaşarak afetzedelerin istihdamını sağlamak isteyen Mersin ilinde bulunan tüm işletmelere istihdam çağrısında bulundu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER