Mersin İŞKUR ve ASKON Arasında ‘Yeni Umutlar’ Projesi Kapsamında  Protokol İmzalandı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) arasında Arbel A.Ş. ‘de 24 Şubat 2023 tarihinde protokol imzalandı.

Mersin İŞKUR ve ASKON Arasında ‘Yeni Umutlar’ Projesi Kapsamında  Protokol İmzalandı

Mersin İŞKUR ve ASKON Arasında ‘Yeni Umutlar’ Projesi Kapsamında  Protokol İmzalandı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) arasında Arbel A.Ş. ‘de 24 Şubat 2023 tarihinde protokol imzalandı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu, ‘Yeni Umutlar’ projesi ile 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Elazığ ve Adana illerinde can kaybına ve hasara neden olan deprem afetine maruz kalan vatandaşlarımızdan Mersin ilimize gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesini hedeflemektedir.

Bu kapsamda ikincisinin Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) ile imzalandığı bu protokol ile derneğe üye firmalardaki işgücü taleplerini ve açık iş sayısını tespit edilmesinin istenmesi, İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletilmesi ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından tespit edilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yetkinliklerine uygun eşleştirme yaparak ilgili firmalara bilgi verilmesi böylece kamu-özel sektör işbirliği ile vatandaşlarımızın ivedi olarak işe yerleşmelerin gerçekleşmesi amaçlanmaktadır.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) Mersin Şube Başkanı Hasan ASLAN imzaları ile gerçekleşen protokol töreninde, Sayın Kutlu  yaşanan depremlerle sarsılan tüm vatandaşlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kendileri için istihdamlarına yönelik çalışmaların yapıldığı, ‘Yeni Umutlar’ projesi ile Mersin’de bulunan tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlarımızda olduğu gibi afetzede statüsündeki vatandaşlarımız için de en doğru eşleşme ve ivedi şekilde işe yerleşme sağlanması için danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri konularında, kurum içi ve sahada olmak üzere kurum hizmetlerine devam ettiklerini belirtti. Ayrıca bu istihdam seferberliğine destek olan ‘Yeni Umutlar’ projesinde işbirliği ve hassasiyetleri için Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) Mersin Şube Başkanı Hasan ASLAN’ne teşekkürlerini ileterek daha fazla vatandaşımızın işgücü piyasasına katılmasını sağlayacak yeni işbirliklerine devam edeceklerini söyledi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) Mersin Şube Başkanı Hasan ASLAN ise öncelikle bölgedeki kayıpları olan vatandaşlarımıza baş sağlığı, metanet ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerini ileterek “-Yaşanan bu depremle bölgeye her türlü desteklerimiz kamu işbirlikleri ile hızlıca ulaşırken şehrimize gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız içinde derneğimiz ve üyeler tarafından bu destekler devam etmektedir. Bilgimiz dahilinde bizlere başvuran depremden etkilenen vatandaşlarımızdan istihdam ettiklerimiz oldu, çalışmaya halen devam edenler var iken bir yandan tekrar işletmesinin açılması ile memleketine geri dönen vatandaşlarımız da oldu. Şimdi ise Mersin İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile kamu işbirliği içinde olacağız, iş arayışında olan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabileceğiz, bu şekilde dernek üyelerimizde bulunan uygun pozisyonlara yerleştirilmelerini sağlayarak, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracak bu süreci hep birlikte atlatacağız." dedi. Ayrıca Sayın Aslan, Arbella makarna ve irmik fabrikalarında saatte 10 ton daha kapasite artırımı planlaması içinde olduklarını,  mercimek ve bezelye fabrikalarında saatte 12 ton yeni

hatlar kurulumu ve bunlara ek Hümay Lojistik tarafında ise yeni soğuk hava depolarının yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bu kapasite artırımı ile işgücü ihtiyaçlarının olmaya devam edeceğini vurguladı.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Sayın Kutlu, tekrar hassasiyetleri için Sayın Aslan’a teşekkürlerini belirterek, işverenlerimize tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlarımızda olduğu gibi bu süreçte afetzede statüsündeki vatandaşlarımızın da  işe alımı konusunda işbirliği yapma çağrılarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2023, 12:20

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut yanık
Mahmut yanık - 1 yıl Önce

Dempremzedeyim Adıyaman'da tarsusa geldim iş istiyorum

SIRADAKİ HABER