Mersin Dereyurt Barajında Çalışmalar Sürüyor

Mersin Dereyurt Barajında Çalışmalar Sürüyor

Mersin Dereyurt Barajında

Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

                                                          

DSİ Mersin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Dereyurt Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Mersin Dereyurt Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları devam eden Mersin Mut Dereyurt Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile Mersin İli, Mut İlçesine bağlı Çukurbağ, İbrahimli ve Hacıahmetli mahallelerine ait 4.230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.” dedi.

Yıldız yaptığı açıklamada; “Projede gövde, dipsavak, dolusavak, ulaşım ve rölakasyon yolları tamamlanmış olup ilave enjeksiyon çalışmaları yapılacaktır. Toplam 22,760 metre uzunluğundaki sulama şebekesinin 3,400 metresinde mekanik aksam montajı yapılıp test işlemleri gerçekleştirilerek tamamlanmıştır. Sulama şebekesinin kalan kısmında çalışmalar devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

2021 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen Dereyurt Barajında bugün itibariyle %85 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını dile getiren Genel Müdür Yıldız; ”Temelden yüksekliği 41 metre olan gölet tamamlandığında 2021 birim fiyatları ile dekar başına 2 855 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 9 341 830 TL katkı ve yaklaşık 450 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Bu da bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır.” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER