Mersin'de İlksan Seçimlerini Türk Eğitim Sen Kazandı

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, İLKSAN seçimlerinin sonuçlandığını bildirerek, yazılı açıklamada bulundu. 

Mersin'de İlksan Seçimlerini Türk Eğitim Sen Kazandı

MERSİN'DE İLKSAN SEÇİMLERİNİ TÜRK EĞİTİM-SEN KAZANDI 

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, İLKSAN seçimlerinin sonuçlandığını bildirerek, yazılı açıklamada bulundu. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ercan, "İlimizde dün yapılan İLKSAN (ilkokul ögretmenleri yardimlaşma sandığı) seçimlerinde toplam 20 temsilciliğin 16 tanesini Türk Eğitim Sen li eğitim çalışanları 4 tanesinide  bağımsız eğitim birsen li eğitim çalışanları kazanmıştır. Bu sonuçların eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor bu seçimlerde demokrasinin gereği olarak aday olan ve centilmence bir tavırla yarışan tüm aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçe Temsilcisi seçilen lere bundan sonraki süreçte başarılı çalışmalar diliyorum.

Türk Eğitim Sen Mersin'deki başarısının gerçek sahipleri aday oldukları günden itibaren gece demeden gündüz demeden tüm eğitim çalışanlarını ziyaret ederek onlarda büyük bir güven oluşturan Temsilci Adaylarımız, seçim sürecinde ve seçim günü fedakarca çalışan teşkilat yöneticilerimiz,  annesi rahatsızlandığı için ona bakmak üzere Osmaniye'de bulunan ama seçim günü arkadaşlarımıza destek vermek için fedakarlık yaparak Mersin'e gelip oyunu kullanıp tekrar geri dönen ÜLKÜ Öğretmenim, babasını rahatsızlığından dolayı Adana' ya götüren hastaneye yatırıp Başkanım bana ihtiyacınız varmı deyip arayan var dediğimizde arkadaşlarımıza destek vermek için gelip tekrar Adana'ya dönen İSMET Öğretmenim, kadrosu Mersin’de olup Mut'ta görevlendirme çalışan ve orada yaşayan Başkanım bana ihtiyacınız olurmu diye aradığında olabilir dediğimde Mut'tan tek başına destek vermek için gelen RECEP Müdürüm, yeni tayini Gülnar'a çıkan ve yerleşme işleri için Gülnar'da bulunan telefon açarak  Başkanım durum nedir geleyimmi dediğinde durum kritik gözüküyor deyince işini gücünü bırakıp destek vermeye gelen ve oyunu kullanıp geri Gülnar'a dönen MUSTAFA Abimiz, yaylada denizde olup arkadaşlarımıza destek olmak için gelip giden, sendikalı sendikasız bizlere güvenerek destek veren tüm eğitim çalışanları velhasıl Mersin’de Tüm eğitim çalışanları üzerinde oluşturduğumuz samimiyet, inanç ve güven dir.

Bu süreçte bizlere inanıp güvenerek destek veren katkı sunan dualarıyla arkamızda duran tüm gönül dostlarımıza şahsım ve Büyük Türk Eğitim-Sen Ailemiz adına teşekkür ediyor, tüm Teşkilatımızla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 

İLKSAN seçim sonuçlarını iyi analiz etmek gerekir

1)İlksan seçimlerine sendika başkanları, sendika şube yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile katılıp biz bağımsız adaylar ile seçime giriyoruz söylemleri eğitim çalışanları tarafından kabul görmedi samimiyetsiz bulundu. Adaylar sendikalarınamı güvenmedi yoksa sendika adaylarınamı güvenmedi soruları geldi gitti ama işin doğrusu her iki tarafta seçimi kazanacaklarına inançları olmadığından dolayı sendika olarak seçimlere girmedik o nedenle seçimi sendika olarak kaybetmedik demek için bu yola başvurduklarını herkes çok iyi biliyor, seçim günü gördükki  bu bağımsız adayların kazanması için tüm sendika yöneticileri çok büyük bir mücadele verdiler ama eğitim çalışanları bu samiyetsiz yaklaşıma tavır koyarak sandıkta gereken cevabı verdiler.

2) Üye sayılarının çoğunluğu ile övünenlere telefon açarak sandığa getirdikleri kendi üyeleri bile inanıp  destek vermeyerek tercihlerini Türk Eğitim Sen'in adaylarından yana kullandıklarına şahitlik ettik.

3)İlksan üyeleri kendilerini kandırmaya çalışanlara bugün bariz şekilde şu mesajı verdi "Gizli oy açık tasnif ile yapılan bu seçimde irademize ipotek koyamayacaksanız ilksanın karar alma sürecinde size yetki vermiyoruz" dediler.

4) Üye sayıları bizden çok olmasına rağmen çıkardıkları temsilci sayısına bakıldığında üyelerinin neden ve hangi gerekçelerle sendikaların da olduklarınında iyi analiz edilmesi yetkili sendika belirlemenin gizli oy açık tasnif ile yapıldığında yetkili sendika olamayacaklarıda ortaya çıkmıştır.

5)Kendilerini güç merkezi göstererek sendikacılık yapmaya çalışanların aslında bir güçlerinin olmadığıda bu seçimlerde ortaya çıkmıştır. Çünkü Üyelerinizin size verdiği destek kadar güçlüsünüzdür. 

6)Göreve gelirken kimseyle kavga etmeden, hak ettiğini talep eden bir anlayışla üyemiz olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarını kucaklayan bir yaklaşımla sendikacılık yapacağımızın sözünü vermiştik. Geçen 4 yıllık görev sürecimizde ve ilksan seçimlerinde Mersin'de tüm eğitim çalışanlarının takdirini ve güvenini kazandığımızı gördük. Seçim sonuçlarının bu inanç ve güvenin göstergesi olduğunu düşünüyorum.

7) Önümüzdeki süreçte yetkili ama etkisiz sendikanın son 2 yıldaki erimesine de  baktığımızda eğitim çalışanları tarafından yavaş yavaş tasfiye edileceği görülmüş, 

Sur da gedik açılmıştır. " dedi. 

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER