Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Şanlıurfa’daki Arama Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyor

DALGIÇLAR SULAR ALTINDA KALAN BÖLGELERDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Şanlıurfa’daki Arama Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyor

İTFAİYE EKİPLERİ SELİN 3. GÜNÜNDE DE ETKİN MÜCADELE YÜRÜTÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye ekipleri selin 3. gününde de hem dalgıçlarla su altı arama faaliyetlerine katılırken hem de bölgeye sevk ettiği motopomplarla su tahliyesi işlemlerini yürütüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, yoğun yağışın etkisiyle sel meydana gelen Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan sel afetinin 3. gününde de bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını etkin bir şekilde sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri canla başla çalışıyor. Selin yaşandığı ilk gün Şanlıurfa’ya ulaşan ekipler, 1 bot kaptanı ve 4 dalgıç ile su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarında bölgedeki AFAD ekiplerine de destek oluyor. Bölgeye gönderilen 5 adet motopomp da ihtiyaç duyulan yerlerde çalışıyor.

Dalgıçlar, sular altında kalan 156 aracı aradı

Zodyak bot, su altı arama kurtarma aracı ve malzeme aracıyla tam teçhizat yola çıkan ve Şanlıurfa’ya ulaşan ekipler, ilk olarak akşam saatlerinde Abide Kavşağı’na gitti. Burada AFAD ekiplerine destek veren İtfaiye Dairesi ekipleri, gece saatlerinde ise Şanlıurfa İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na giderek, oradaki ekiplerle koordineli hareket etti.

Büyükşehir ekipleri daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Müze Kapalı Otoparkı’nda Şanlıurfa İtfaiyesi ekipleri ile birlikte sular altındaki otoparkta arama kurtarma çalışması yürüttü. Büyükşehir İtfaiyesi’nin dalgıçları 156 aracın içerisinde canlı araması yaptı. Ayrıca Şanlıurfa İtfaiyesi’nin yönlendirmeleri doğrultusunda şehrin bazı bölgelerinde de motopomp ile su tahliyesi çalışmaları yürütülüyor.

Mardin Kızıltepe’de dere sularına kapılan çocuk aranıyor

Gelen ihbar üzerine ekipler, Şanlıurfa’ya 170 kilometre olan Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Cırcıp deresinde öğle saatlerinde arama çalışmalarına katıldı. Debisi yükselen derenin yanında oynarken ayağı kayıp dereye düşen bir çocuğun olduğu bilgisini alan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Su altı ve Su üstü Arama Kurtarma Amirliği’ne bağlı ekipler, 30 metre genişliğinde 9 kilometrelik derede arama çalışmalarına katıldı. Dereye ilk dalışı gerçekleştiren ve saatlerce arama yapan Büyükşehir ekipleri, Şanlıurfa merkeze döndü. Jandarma, AFAD ve deniz polisleri bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER