Mersin Büyükşehir 20 Bin Kandil Simidi Dağıttı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Regaip Kandili dolayısıyla kentin 13 ilçesindeki 31 camide yatsı namazının ardından vatandaşlara toplam 20 bin paket kandil simidi dağıttı.

Mersin Büyükşehir 20 Bin Kandil Simidi Dağıttı

REGAİP KANDİLİ’NDE BÜYÜKŞEHİR KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Regaip Kandili dolayısıyla kentin 13 ilçesindeki 31 camide yatsı namazının ardından vatandaşlara toplam 20 bin paket kandil simidi dağıttı. Camiden çıkan vatandaşlar Büyükşehir’in kandil simidi dağıtımlarını görmekten memnun olduklarını dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla kent genelinde cami önünde vatandaşlara kandil simidi dağıttı.

Vatandaşlar dualarını edip, kandil simitlerini aldı

13 ilçenin tamamında, 31 caminin önüne stant kuran Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, yatsı namazının ardından toplam 20 bin kandil simidi ikramında bulundu. Ekipler, vatandaşların kandilini kutlarken mübarek üç ayların tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. Vatandaşlar ise Büyükşehir’in kandil simidi dağıtımlarıyla karşılaşmaktan memnun kaldıklarını belirtti.

“Büyükşehir Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandilini kutluyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Regaip Kandili vesilesiyle hazırlamış bulunduğumuz 20 bin paket kandil simidini vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Mersin’in 13 ilçesindeki camilerde bu hizmetimiz devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandilini kutluyoruz” dedi.

“Kandil simidi geleneğini devam ettiriyor”

Dağıtım noktalarından birisi de Yenişehir ilçesinde yer alan Muğdat Camii oldu. Cami önünde kandil simidini alan vatandaşlardan Yücel Sevinçhan, “Öncelikle içerisinde bulunduğumuz sürecin bir an önce sonlanmasını istiyoruz. Tüm İslam alemine kandilin mübarek olması dileklerimi iletiyorum. Buradan Belediyemize teşekkür ediyoruz. Gerek çorba, gerek yemek uygulamasını görüyoruz, beğeniyoruz. Her kandil de zaten araç geliyor burada insanlara kandil simidi dağıtıyor. En azından kandil simidi geleneğini devam ettiriyor. Bu da güzel bir uygulama” diye konuştu.

“Her kandilde kandil simidi dağıtıyorlar”

Vatandaşlardan Necla Uğurlu Akgudan, öncelikle sağlık ve sıhhat dilediklerini vurgulayarak, “Hayırlı, uğurlu, bereketli olsun. Üzerimizden bu hastalığın gitmesini istiyoruz Allah’tan. Allah’tan ne dilersek onu verir bize inşallah. Her kandilde de kandil simidi dağıtıyorlar. Allah kabul eylesin” dedi.

Vatandaşlardan Metin Yıldırım ise “Malatya’dan buraya misafir olarak geldim. Kandil simidimi aldım, teşekkür ederim. Güzel bir hizmet” diye konuşurken, Ahmet Cumhur Güvenbay da “Kandil simidimi aldım, Vahap Başkanıma binlerce kez teşekkür ederim. Allah işini gücünü rast getirsin” ifadelerine yer verdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER