Meclis’te Borçlanma Yetkisine Bir Ret Daha

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı Ağustos ayı 1. birleşiminde aralarında borçlanmanın da olduğu önemli konular konuşuldu.

Meclis’te Borçlanma Yetkisine Bir Ret Daha

Meclis’te Borçlanma Yetkisine Bir Ret Daha

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı Ağustos ayı 1. birleşiminde aralarında borçlanmanın da olduğu önemli konular konuşuldu. Görüşmeler sırasında Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin işten çıkarma konusunda yaptığı değerlendirmeler Meclis’te gergin anların yaşanmasına neden oldu. Başkan Seçer, belediyede farklı siyasi görüşlere mensup binlerce işçinin çalıştığını vurguladı.

Oturumda idareden gelen 18, komisyonlara havale edilen 19 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 38 madde görüşüldü. Toplantının ardından Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 Yılı 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı da yapıldı.

 “Belediyede gerçek emekçiler çalışıyor”

Belediyede çalışan ve emek veren insanların istihdam edildiğini belirten Başkan Seçer, bazı işçilerin işten çıkarıldığı iddialarına ise; “Çalışana iş çok belediyede. Bakın, sokaklarınız tertemiz oldu. Orada emekçi kadınlar çalışıyor. Emekçi insanlar çalışıyor. Bir partinin gölgesine, bir ocağın, bir bucağın gölgesine gizlenen adamlar çalışmıyor. Gerçek emekçiler çalışıyor. Benim Genel Başkanıma söz söylemeyecek kadar bu işin farkında olan, deneyimli bir siyasetçi olman lazım. Bu konu idari konulardır, siz işinize bakın. Belediyemin hizmetleriyle ilgili, uygulamalarıyla ilgili söyleyeceğiniz bir söz varsa da burada sabaha kadar konuşabilirsiniz” diye konuştu.

Borçlanma yetkisi bir kez daha reddedildi

Yapılan konuşmaların ardından bir önceki Meclis toplantısında alınan borçlanma ilgili kararı veto eden Başkan Seçer, bu Meclis’te tekrar 265 milyon liralık borçlanma talebini getirerek ısrar kararı aradı. 40 Meclis üyesinin ısrar kararına “Evet” demesi ile Başkan Seçer’e borçlanma yetkisi bir kez daha verilmedi.

“Maraton için tüm çalışmalar son hızıyla devam ediyor”

Meclis Toplantısı’nda, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için 250 bin liralık desteğin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 2021 Mali Yılı bütçesinden karşılanabilmesi ile ilgili konu oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis’te ayrıca Mersin Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ve Uluslararası Mersin Maratonu organizasyonlarıyla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na protokol imzalamak üzere yetki verilmesi ile ilgili madde de oy birliğiyle kabul edildi. Seçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle devam etti:

“Mersin Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu Mersin'de bir ilk olacak. Adnan Menderes Bulvarı, Kültür Park önünde sahil boyunca gerçekleştirilecek. Dünyada antik çağdan günümüze gelen eski 2 limandan biri olan Soli Pompeipolis Limanı’nda son bulacak. 17 Ekim 2021 tarihinde yapılmasını planlıyoruz. Bu maraton 8.5 kilometre parkuru ile ilk olarak ulusal düzeyde gerçekleştirilecek bir maraton. Önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde de umut ediyorum organize edeceğiz. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu en son 2018 yılında yapılan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu 28 Kasım 2021 tarihinde 21 kilometre Yarı Maraton ve 5 kilometre Halk Koşusu şeklinde olacak. Yine Uluslararası Mersin Maratonu 27 Mart 2022 tarihinde yapılması planlanan, daha önce pandemi dolayısıyla ertelenen etkinlikler bunlar. Maraton için tüm çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Maratonun kategorileri; 42 kilometre ile Tam Maraton ve 5 kilometre Halk Koşusu şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tabi ki bu etkinliklerin kentimizin olduğu kadar Türkiye'nin de tanıtımına önemli katkılar yapacağını düşünüyoruz ve inanıyoruz. Komisyonda çalışma yapan tüm arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER