KKTC'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümü

Yeşilay Mersin Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Halit PEKDURAN,

KKTC'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümü

KKTC'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümü

Yeşilay Mersin Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Halit PEKDURAN, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 39. Yıldönümü münasebetiyle KKTC Mersin Başkonsolosluğuna ziyaret.

PEKDURAN; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 15 Kasım 1983'te kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı dünyaya duyuruldu.
Yeşilay Mersin Şube Başkanı Halit PEKDURAN Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. kuruluş yıl dönümü nedeniyle KKTC Başkonsolosu Zalihe MENDELİ’yi makamında ziyaret ettiler.

Halit PEKDURAN, KKTC Başkonsolosu Zalihe MENDELİ’yi ziyaretinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının kuruluş yıl dönümünü kutladı.

PEKDURAN; “Tarihi büyük zaferlerle dolu büyük bir milletiz. 15 Kasım, Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımıza yapılan zulme dur dediğimiz ve haksızlığa başkaldırarak verdiğimiz mücadelenin sonucunu aldığımız kutlu bir gündür.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.
KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ başta olmak üzere;
bağımsızlık yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Başkonsolos Zalihe MENDELİ ise, Yeşilay Şube Başkanı Halit PEKDURAN'a, böyle anlamlı bir günde gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü büyük onur duyduklarını ifade ederek,
maddi ve manevi desteğiyle her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve köklü tarihi olan önemli kurumu Yeşilay'a teşekkür etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER