Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken Kızılay’ın tüm afet birimleri 7/24 yolda kalan vatandaşlara sıcak kumanya ulaştırıyor.

Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor

Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken Kızılay’ın tüm afet birimleri 7/24 yolda kalan vatandaşlara sıcak kumanya ulaştırıyor. KYK yurtlarında misafir edilen ve kapanan yollar sebebiyle ulaşılamayan köylerdeki vatandaşlar için de seferber olan Kızılay, vatandaşların gıda, içecek ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yoğun kar yağışı tüm Türkiye’yi esir almaya devam ediyor. Doğudan batıya kuzeyden güneye ülkenin dört bir yanında süren kar yağışı dolayısıyla ana yollar kapandı, şehir merkezlerinde hayat durma noktasına geldi, kırsal kesimlerde ise pek çok köy yolu ulaşıma kapandığı için köylerde bulunan vatandaşlarla kısıtlı irtibat kurulabiliyor. Afetin yaşandığı ilk andan bu yana gerek etkilenen vatandaşlar gerek görevliler için sahada teyakkuz halinde bulunan Kızılay ekipleri ise mağduriyeti en aza indirebilmek amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Kızılay 400’ün üzerinde personeli ve 113 müdahale aracı ile sahada

Bolu, Aksaray, Çankırı, Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul’da 9 noktada müdahale çalışmalarını yürüten Kızılay, 400’den fazla personel ve gönüllü desteği ve 113 müdahale ve ikram aracıyla vatandaşların gıda, içecek ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Bugüne kadar aralarında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep, Adana, Malatya, Konya, Samsun gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 58 noktada afet müdahale çalışmalarını tamamlayan Kızılay, mağdur olmamaları için KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşların günlük sıcak yemek ve içecek ihtiyacına cevap veriyor. Ayrıca, yoğun kar sebebiyle yolları kapanan ve irtibat sağlanamayan köylere ulaşan Kızılaycılar, kapı kapı gezerek ihtiyaçları tespit ediyor ve vatandaşlara gıda ve kumanya temin ediyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER