Kızılay’dan afetzede çocuklara yönelik psikososyal destek

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay, beslenme ve temel ihtiyaç maddeleri desteğinin yanı sıra depremden etkilenen çocuklara yönelik psiko sosyal yardım faaliyetlerini de artırıyor.

Kızılay’dan afetzede çocuklara yönelik psikososyal destek

Kızılay’dan afetzede çocuklara yönelik psikososyal destek

-Afet bölgelerinde “çocuk dostu alanlar” hizmet veriyor

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay, beslenme ve temel ihtiyaç maddeleri desteğinin yanı sıra depremden etkilenen çocuklara yönelik psiko sosyal yardım faaliyetlerini de artırıyor. Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği ile afet bölgesinde “çocuk dostu alanlar” kuruldu. Çocukların, afetin meydana getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olunuyor

Ana hizmet alanı olan beslenme desteğinin yanı sıra afetzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalışan Kızılay, çocuklar başta olmak üzere afetzedelere yönelik vermeye başladığı psikolojik ilk yardım hizmetini artırıyor. Kızılay sahada çalışan 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüleri arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğu ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltmaya gayret ediyor.

Kızılaycılar; Hatay, İskenderun, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep’te bulunan 5 psiko sosyal destek çadırı ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Antalya’da kurulu 3 mobil çocuk dostu alanı ile çalışmalara devam ediyor. Kızılaycılar, kurulan mobil çocuk dostu alanlarda çocuklarla oyun terapisi gerçekleştirirken düzenlenen aktivitelerle ruhsal travmalara karşı çalışmalar yapılıyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER