Kıbrıs Davasının Kahramanları Rauf Denktaş Ve Dr. Fazıl Küçük, Toroslar’da Törenle Anıldı

Başkan Yılmaz; “Türk Milleti Çok Büyük Kahramanlar Yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de Devam Edecektir”

Kıbrıs Davasının Kahramanları Rauf Denktaş Ve Dr. Fazıl Küçük, Toroslar’da Törenle Anıldı

Kıbrıs Davasının Kahramanları Rauf Denktaş Ve Dr. Fazıl Küçük, Toroslar’da Törenle Anıldı

Başkan Yılmaz; “Türk Milleti Çok Büyük Kahramanlar Yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de Devam Edecektir”

Toroslar Belediyesi, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi.

Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan program, çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, şehit yakınları, muharip gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“DUALAR ve ŞİİRLERLE YÂD EDİLDİLER”

Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda; 13 Ocak 2012 yılında vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve 15 Ocak 1984 yılında vefat eden KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük, dualarla yad edildi.

Öğrencilerin, Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün anısına okuduğu şiirler ise katılımcıları duygulandırdı.

BAŞKAN YILMAZ “AYNI ŞEVK VE HEYECANLA BU RUHU YAŞATACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yaparak, “KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs davasının kahramanlarıdır. Rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Anma törenini her yıl KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, programa katkı sunan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’ye ve İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet’e teşekkür ederek; “Aynı şevk ve heyecanla bu ruhu yaşatmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Biz, büyük bir milletiz. Büyük millet olmanın şartlarından bir tanesi de sıkıntılı zamanlarda öne çıkacak, zorluklara göğüs gerecek kahramanlar çıkarabilmektir. Çok şükür ki kahramanlar çıkarabiliyoruz. Dün de çıkardık, bugün de çıkarıyoruz ve yarın da çıkarmaya da devam edeceğiz. Kıbrıs davası ile ilgili yüz yıllardır verilen mücadele ve 20. yüzyılda batının Kıbrıs üzerinden üstümüze geldiği, bizi Akdeniz’de kapatmak, hareket alanımızı daraltmak istediği bu konuda Rauf Raif Denktaş,  Dr. Fazıl Küçük ve dava arkadaşları bu devlete, millete hizmet etmişlerdir. Yine aynı sıkıntıyı yaşadığımızda biliyoruz ki yeni kahramanlar ve liderler çıkaracak güçteyiz. O liderler ve kahramanlar da gençlerimizin arasından çıkacak” diye konuştu.

“TOROS DAĞLARINDAN KIBRIS’I GÖRDÜĞÜMÜZDE HEP MUTLU OLURUZ”

“2021 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı Toroslarımızda, bu parkımızda ağırlamıştık” diyen Başkan Yılmaz; “Sayın Tatar kürsüye geldiğinde şunu söylemişti; “Ben her sabah Girne’deki evimde uyandığımda önce Toros Dağlarına, Anadolu’ya, Mersin’e bakarım. Eğer o gün, Toros dağlarını görebiliyorsam günüm güzel, mutlu ve güçlü geçer” Biz de Toros dağlarında yüksek bir yere çıktığımız zaman gözümüz önce Kıbrıs’ı arar, Kıbrıs’ı görürsek mutlu oluruz. Rauf Raif Denktaş’ın kendi adına kullandığı ismi Toros’tur. Yıllar sonra Toroslar’da, kendisi için yapılmış olan bu parkta kendisini anıyoruz. Merhum Rauf Raif Denktaş’ın, merhum Dr. Fazıl Küçük’ün ve silah arkadaşlarının ruhları şad mekanları cennet olsun. Biz de bu mücadeleyi anlamaya, anlatmaya devam edeceğiz. Programımıza katılan kıymetli büyüklerimiz, gazilerimiz, misafirlerimiz var. Onların da şevk ve heyecanını görüyoruz ve biz de heyecanlanıyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin. Kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

KKTC BAŞKONSOLOSU MENDELİ; “KIBRIS TÜRK HALKI VE TÜRK DÜNYASI SİZLERİ UNUTMAYACAKTIR”

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli de anma töreninin düzenlenmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet’e teşekkür ederek; “Her yıl Toroslar Belediyemizin işbirliğiyle bu anma törenini gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Ebediyete irtihalinin 11. yıl dönümünde Kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Raif Dentaş’ı ve 15 Ocak’ta da ebediyete irtihalinin 39. Yıl dönümü münasebetiyle Özgürlük mücadelesi liderimiz merhum Dr. Fazıl Küçük’ü anmak için buradayız. ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatınız, Türkiye’ye dört elle sarılınız’ vasiyetinize bağlı kalacağız. Aziz Dr. Küçük ve aziz Rauf Raif Denktaş siz rahat uyuyunuz. Bizler, anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle haklı davamızı savunmaya, gösterdiği yolda yürümeye, ilerlemeye ve devletimizi sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk halkı ve Türk Dünyası sizleri unutmayacaktır. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı, vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm dava erlerini rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

KAYMAKAM ÇENET; “BU ANMA TÖRENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUZ”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyerek; “Bütün dünyada Kıbrıs’ın haklı davasını anlatmak için konferanslar veren dava ve fikir adamı Rauf Raif Denktaş’ı ve Dr. Fazıl Küçük’ü andık. Toroslar Belediyemizin öncülüğünde bu programa ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyuyoruz. Bu şuuru diri tutan Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve KKTC Mersin Başkonsolosu Sayın Zalihe Mendeli’ye teşekkür ediyorum. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a, Dr. Fazıl Küçük’e ve tüm kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, Rauf Raif Denktaş Büstü önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde; ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf  Raif  Denktaş, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı merhum Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan emtialar yer alıyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER