Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Resmen Faaliyete Geçti

Anamur Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç başkanlığında toplanan belediye meclisinde gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Resmen Faaliyete Geçti

Anamur Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç başkanlığında toplanan belediye meclisinde gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Resmen Faaliyete Geçti

2019 yılında alınan meclis kararı ile kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait çalışma yönetmeliği belediye meclisinde yapılan oylama ile karara bağlanarak resmen faaliyete geçirildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün önemli görevleri olacağını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Daha önce kurulması için karar aldığımız müdürlüğümüzün çalışmalarına başlayabilmesi için çalışma yönetmeliğinin meclisimiz tarafından onaylanması gerekiyor. Türk toplumunun binlerce yıldır başımızın tacı olarak gördüğü kadınlarımızın desteklenmesi açısından belediyemizin bünyesinde açtığımız Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile ilçemizde yaşayan kadınlarımızın yanında olacağız. Kadına şiddet konusu başta olmak üzere kadınlarımızın maruz kaldığı bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile yapacağımız faaliyetlerle, negatif ayrımcılığa maruz kaldığını tespit ettiğimiz kadınlarımızı destekleyeceğiz. Bu konuda yapılabilecek faaliyetler hakkında fikri olan herkese Anamur Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Mecliste bulunan Ak Partili, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğü kurulması nedeniyle Başkan Kılınç’a teşekkür ederek müdürlük faaliyetlerinde destek vereceklerini belirtti.

Şehitlerin Adı Yaşatılıyor

Mayıs ayında yapılan meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen şehit isimlerinin parklara ve sokaklara verilmesi konusunun görüşüldüğü haziran ayı meclis toplantısında Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan 403 Sokağa Şehit Davut Dağ’ın ismi verilirken, İskele Mahallesi 1705 sokakta bulunan parka Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hakan Balta isminin verilmesi kararlaştırıldı. Şehit Davut Dağ’ın babasının kendisini ziyaret ederek talepte bulunduğunu belirten Başkan Kılınç:” Şehidimizin babası bizleri ziyaret ederek bir talepte bulundu. Bizde şehidimizin baba ocağının bulunduğu sokağa şehidimizin ismini vererek onun manevi hatırasını yaşatmayı planlıyoruz. Ayrıca Şehit Hakan Balta’nın ismi daha önce İskele Mahallesinde limanın içerisinde bulunan parka verilmiş ama o bölge liman inşaatı için devredildiği için şehidimizin isminin verildiği park sökülmüş. Bizde yine o bölgede bulunan bir başka parka Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hakan Balta isminin verilmesinin uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Amatör Spor Kulüplerine Tam Destek

Belediyelerin sporu teşvik etmek amacı ile ilçede bulunan amatör spor kulüplerine belirli oranda destek verebildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kılınç: “Bu uygulama bizden önce yalnızca Anamur Belediyespor Kulübü için kullanılmış. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana bütün amatör kulüplere destek veriyoruz” dedi. Yapılan oylamada genel bütçe vergi gelirlerinden alınan payın 00012’lik (binde oniki) kısmı olan 443.108.00 TL’nin amatör spor kulüplerine destek olarak verilmesi kararlaştırıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER