“Kadın Ramazan Davulcuları Göreve Hazır”

On bir ayın sultanı Ramazan’da sokaklar davulların sesiyle inliyor, vatandaşlar kadın Ramazan davulcuların manileriyle sahura kalkıyor.

“Kadın Ramazan Davulcuları Göreve Hazır”

Kadın Ramazan Davulcuları Göreve Hazır”

On bir ayın sultanı Ramazan’da sokaklar davulların sesiyle inliyor, vatandaşlar kadın Ramazan davulcuların manileriyle sahura kalkıyor. Mersin Erdemli ’de, vatandaşlar sahura kadın Ramazan davulcularının ritim ve manileri ile uyandı.

Mersin Erdemli Belediyesi’nin başlattığı ve gönüllü kadınlardan kurulan kadın ritim gurubu üyeleri, Ramazan ayına farklı bir renk katmak için harekete geçti. Kadın ritim gurubunun üyeleri Ramazan ayına, Kültür İşleri Müdürlüğü’nün eğitmenleri tarafından verilen eğitimle hazırlandı. Yapılan çalışmada ritimlerin bir olduğu gibi gönüllerde birdi.

Ramazan arifesinde son hazırlıkları yapan kadın ritim gurubu, Ramazan’ın ilk günü vatandaşları sahura kaldırdı. Davulla tokmağı buluşturan kadın ritim gurubunun güvenliğini ise yine bir kadın sağlıyor. Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürü Esra Özcan ekibiyle birlikte tam kadro kadınların yanında yer alıyor.

Erdemli Belediyesi olarak farklı etkinliklere imza atmanın gururunu yaşadığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bu yıl mübarek Ramazan’a ayrı bir ahenk katacağız inşallah. İkincisini uygulayacağımız kadın zabıta müdiremizin güvenliğini sağladığı kadın Ramazan davulcularımızdan oluşan ekibimiz, bu yıl inşallah sahura Erdemli ’de insanlarımızı kadınlarımız, kadın davulcularımız uyandıracaklar ve insanlarımızın inşallah huşu içerisinde bir Ramazan geçirmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Kadın olarak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade eden kadınlar bu çalışmalardan oldukça memnun.

Kadın olarak böyle bir çalışmanın içerisinde olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Hatun Kırcılı, “ Çok heyecanlıyız, kadın olarak Erdemli halkımızı sahura uyandıracağız. Çok gururluyuz böyle bir işi başaracağımız için” diye konuştu.

Ramazan ayında tüm kadınların gönüllerinin bir olduğunu ifade eden Hatice Ayan, “Ramazan ayı birlik beraberliğin olduğu aydır, gönüllerin bir olduğu aydır. Bizim de bu Ramazan’da gönüllerimiz bir, ritmimiz bir, sesimiz bir” diye konuştu.

Ramazan ayının gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Zübeyde Kelle ise, “Hepimizi bir araya getiren en güzel aydır Ramazan o yüzden çok mutluyuz, çok sevinerek Ramazan ayını karşılıyoruz. Belediyemizin de bize böyle bir projede öncülük etmesinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Öte yandan, kadın Ramazan davulcuları Ramazan ayı süresince vatandaşları sahura kaldırmaya devam edecek.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER