İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda Duygu Seli

 “Asım’ın Nesli” Toroslar’dan; Vatan Ve Bayrak Sevgisini Haykırdı

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda Duygu Seli

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda Duygu Seli

 “Asım’ın Nesli” Toroslar’dan; Vatan Ve Bayrak Sevgisini Haykırdı

Toroslar Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında "İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma" Yarışması düzenledi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde “Asım’ın Nesli” dediği ideal Türk gençliği, Toroslar’dan vatan, bayrak ve millet sevgisini tüm dünyaya haykırdı. Milli marşın her bir mısrasını ayrı bir anlam taşıyarak okuyan öğrencilerin yanı sıra Eyüp Aygar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi de davetlilere duygusal anlar yaşattı.

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, ilçe genelindeki 33 ilkokul ve 30 ortaokuldan öğrencilerin katılımıyla iki kategoride gerçekleştirilen yarışma büyük ilgi gördü.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın milli ve manevi değerleri öğrencilere aşılamak için her yıl geleneksel olarak tertip ettiği yarışma, ödül töreni ile son buldu.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetimi Hasan Topuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenlerden oluşan jüri üyeleri öğrencileri; şiire hâkimiyet, ezber gücü, telaffuz, vurgu ve tonlama, beden dili ve sahne hakimiyeti kriterleri yönünden değerlendirdi.

“Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Veridi”

Yarışmada ilkokul kategorisinde; birinci Zübeyde Hanım İlkokulu’ndan Emre Eren Karaoğlan, ikinci İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Emirhan Öz, üçüncü ise Üstay İlkokulu’ndan Nehir Gürbüz oldu.

Ortaokul kategorisinde ise birinci Yusuf Bayık Ortaokulu’ndan Ardahan Yıldırım, ikinci Çukurova Ortaokulu’ndan Ataberk Uçar, üçüncü Buluklu Ortaokulu’ndan Merve Küçük seçildi.

Birincilere tablet, ikincilere bluetooth kulaklık, üçüncülere de akıllı kol saatinin verildiği yarışmaya katkı sunan jüri üyelerine de çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

“Tiyatro Gösterisi Ayakta Alkışlandı”

Ödül töreninin ardından Eyüp Aygar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi de katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'nı kaleme alma sürecini canlandırarak milli mücadele ruhunu doruklara çıkardı.

BAŞKAN YILMAZ: “İSTİKLAL MARŞIMIZI, BUGÜN AYNI RUH VE HEYECANLA HAYKIRIYORUZ”

"İstiklal Marşımız, milli birliğimizin, beraberliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolüdür" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Eyüp Aygar Anadolu Lisesi öğrencilerini de hazırladıkları tiyatro gösterisi dolayısıyla tebrik eden Başkan Yılmaz; “İstiklal Marşımızı bugün aynı ruh ve heyecanla, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı göğsümüzü kabartarak haykırıyoruz. Bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yılmaz, istiklalimizin sembolü olan milli marşımızın her mısrasının ve kıtasının ayrı bir anlam taşıdığını kaydederek; “Vatan topraklarımız işgal altındayken istiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk Milleti'nin milli mücadele ruhunu ve kararlılığını yansıtmaktadır. Bize düşen görev bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, “Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u, milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyor, İstiklal Marşımızın Kabulü'nün 101. yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER