İstiklal Caddesini düzenlemek için ilk adım atıldı

İstiklal Caddesi’nin geniş kaldırımlar, dinlenme alanları, meydanlar ve etkinlik alanlarıyla yeniden düzenlenerek açık hava alışveriş merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

İstiklal Caddesini düzenlemek için ilk adım atıldı

İstiklal Caddesini düzenlemek için ilk adım atıldı

İstiklal Caddesi’nin geniş kaldırımlar, dinlenme alanları, meydanlar ve etkinlik alanlarıyla yeniden düzenlenerek açık hava alışveriş merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

İstiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren firmaların her fırsatta caddenin canlandırılıp halkın alışveriş için yeniden şehrin merkezini tercih etmesi adına düzenleme yapılması yönündeki ısrarlı talebi karşılık buldu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile konunun paylaşılması ve yaşanan sorunların Oda aracılığıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e iletilmesi sonrasında başlatılan çalışmalarda sonuca yaklaşılıyor. Çarşının canlandırılmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, İstiklal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren işyeri sahipleriyle paylaşıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, uzun süren teknik çalışmalar sonrasında hazırlanan İstiklal Caddesi Düzenleme Projesi’ni, MTSO’da düzenlenen toplantı ile MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ve firma sahipleriyle paylaştı. Firma sahiplerinin proje ile ilgili fikirleri ve talepleri dinlendi.
Caddenin tek yöne çevrilip araç trafiğinin azaltılması, ulaşımın önümüzdeki süreçte ağırlıklı olarak metro ile gerçekleştirilmesinin sağlanması, Atatürk Parkı’na kadar gelen bisiklet yolunun bu bölgede de devam ettirilmesi planlanıyor. 6,5 metrelik çift taraflı kaldırım düzenlemesine giderek halkın rahat dolaşımının sağlanması düşünülen caddede kaldırımlar üzerinde üstü kapalı oturma alanları, süs havuzları, aydınlatma, sergi ve etkinlik alanları, belediyeye ait bazı binaların yıkılmasıyla meydanlar, amfi tiyatro gibi donatılar oluşturulması, caddenin daha çok ağaçlandırılması düşünülüyor. Görüntü kirliliğinin giderilmesi için tek tip tabela oluşturulması ve binalardaki tesisat kirliliğinin de en aza indirilmesi üzerinde çalışılan konular arasında.

Kızıltan: Bu caddeyi kalkındırmak, Mersin’i kalkındırmak demek”
İstiklal Caddesi’nin Mersin’in kalbi olduğunu belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Bu caddeyi kalkındırmak demek, Mersin’i kalkındırmak demek” değerlendirmesini yaptı. Pandemi ile birlikte insanların artık kapalı alanlarda kalmak istemediğine dikkat çeken Kızıltan, internetten alışverişin de bir süre sonra etkisini yitirip insanların dokunarak alışverişe yöneleceğine inandığını, bu nedenle kentin caddelerinin canlandırılmasına bugünden başlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Dinçer: “Mevcut alan en verimli şekilde kullanılmalı”
Tek amaçlarının çarşının alışveriş gücünü artırmak olduğunu kaydeden MESOB Başkanı Talat Dinçer ise, “Resmi kurumların çarşıdan gitmesiyle esnaf zor duruma düştü. Esnafımızın en yoğun olduğu cadde İstiklal Caddesi. Otopark sorununun çözülmesi, mevcut alanın da en verimli şekilde kullanılması en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER