İhmaller felaketimiz olmasın

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında olan Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesinde

İhmaller felaketimiz olmasın

İhmaller felaketimiz olmasın

  

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında olan Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesinde 15 Temmuz günü sabah saatlerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli’nin bizzat yönettiği yangın, yaklaşık 50 saatlik çalışmaların sonunda kontrol altına alındı.

Sayın Bakanımıza Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, Mersin Orman Bölge Müdürümüz Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcılarımız ile birlikte Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü, Orman İşletme Müdürleri eşlik etti.

Bakan Pakdemirli açıklamasında sıcaklığın yüksek, nemin düşük, rüzgârın da şiddetli olmasının yangının seyrini olumsuz etkilediğini, orman yangınlarının söndürülmesinde devletimizin hiçbir masraftan kaçınmayarak gereğinin yapıldığını ifade etti. Ayrıca her yangın sonrası hatırlatıldığı gibi yanan alanların anayasanın 169.maddesi gereğince ilk dikim zamanı yeniden ağaçlandırıldığını belirtti

Kızılçam ormanında çıkan yangına 3 uçak, 21 helikopter, 165 arozöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi, 850 personel ve yangın gönüllüleri ile müdahale edildi.

Aşırı rüzgâr nedeniyle büyüyerek yayılan yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba harcayan ekiplerimiz cansiperane görevlerini yerine getirdiler. Orman yangını bölgesinde soğutma çalışmalarımız sürüyor.

     

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu zorlu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür eder, vatandaşlarımızı orman yangınları konusunda bir kez daha duyarlı olmalarını ve en ufak duman gördüklerinde 112 acil çağrı merkezini aramaları gerektiğini hatırlatırız.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER