Huzurkent’te Mevlid-İ Nebi Ve Cami, Din Görevlileri Haftası Buluşması

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Mevlid-i Nebi ve Cami, Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla organize edilen programa katıldı.

Huzurkent’te  Mevlid-İ Nebi Ve Cami, Din Görevlileri Haftası Buluşması

Huzurkent’te

Mevlid-İ Nebi Ve Cami, Din Görevlileri Haftası Buluşması

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Mevlid-i Nebi ve Cami, Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla organize edilen programa katıldı.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin miladi 1451’inci seneyi devriyesi münasebetiyle, Mersin İl Müftülüğü tarafından Huzurkent Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Akdeniz İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu, çok sayıda davetli ve mahalle sakinleri katıldı. Yemekli etkinlik, dualar ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Akdeniz’de artık barış kardeşlik ve saygı var”

Başkan Gültak, buluşmada yaptığı konuşmada, birliği ve beraberliği pekiştiren böylesi özel günlere önem verdiklerinin altını çizdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren de Camiler, Kur’an kursları ve dini eğitim kurumlarına değer verdiklerini vurgulayan Başkan Gültak, ibadethanelerin temizlik ve tadilat işlerini yerine getirdiklerini anlattı.

Huzurkent Mahallesi’ne, içinde kreş de bulunan bir kültür ve sanat evini kazandırdıklarını ve resmi açılışını yakın zamanda yapacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Akdeniz, yakın geçmişte kavganın, gürültünün yoğun olduğu bir yerdi. Uyuşturucu ve terörün yaşandığı olduğu bir ilçemizdi. Fakat Akdeniz’de bugün artık kavga yok. Akdeniz’de kardeşlik, saygı ve muhabbet var. Bunu sağladığımıza inanıyorum. Bu duygularla Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Günü’nü kutluyor, Mersin İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Akdeniz İlçe Müftülüğü personelinin ilahi kasideleri seslendirmesi ile program sona erdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER