Horasan Erenleri Derneği'nden Seçimlerle İlgili Açıklama Geldi

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu’ndan  28 Mayıs seçimlerine ilişkin basın açıklaması Ankara’da yapıldı.

Horasan Erenleri Derneği'nden Seçimlerle İlgili Açıklama Geldi

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu’ndan  28 Mayıs seçimlerine ilişkin basın açıklaması Ankara’da yapıldı.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, konuşmasında 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerini açıkladı. Başkan Şahin’in konuşma metni şöyle;

“ Ülkemiz 28 Mayıs’ta Millet iradesi ile geleceğini belirlemek üzere yeniden sandık başına gidiyor.

Milletimizin teveccühünün sandıklara huzur ikliminde yansıyacağına olan inancımız tamdır.

Seçimi, toplumsal barışı güçlendirecek behs ve hüsn-ü rıza ile karşılamak gerekirken, kimi siyasetçi ve aydınların kamplaştırıcı ve çatışmacı üslûp içerisine girmeleri yanında, Alevi inanç toplumunu temsil iddiasındaki kimi kuruluşların seçimlerde bir aday lehine kurumsal kimlikleri ile açıktan siyasi propaganda yapmaları üzerine, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) olarak bir basın açıklaması ile seçimlere dair görüşlerimizi paylaşmamız zorunlu hale gelmiştir.

Değerli Canlar, Sayın basın mensupları,

Anayasamızın 26. ve 67. Maddeleri yurttaşların siyasi kanaat oluşturma ve kanaatlerini yayma haklarını güvence altına almaktadır. Her bir yurttaşımızın siyasi kanaatleri doğrultusunda tercihte bulunmak ve bunu açıklamak hakkı Anayasa güvencesi altındadır.

Öte yandan, dini kurumlar ve yöneticilerine siyasi kanaatlerini açıklamak ve siyasi kanaatleri doğrultusunda propaganda yapmak yasaklanmıştır.

Ülkemizde Laiklik, diğer yorumlarının yanında, dini kurumların ve din adamlarının siyasi faaliyetin dışında tutulması olarak anlaşılmıştır. Anayasamızın başlangıç maddesinde bu durum “lâiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının, Devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı” şeklinde ifade edilmiş ve 2. maddesinde de, Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nitelikleri arasında gösterilmiştir.

Değerli Canlar, Sayın basın mensupları,

Alevi inanç kurumu oldukları iddiasında bulunan bazı kuruluşların seçim rekabetinde adaylar lehine açıktan siyasi propaganda faaliyetleri yürüttüklerini üzülerek izlemekteyiz.

Kimi Alevi kurumlarının yöneticileri bu siyasi faaliyetlerinden kendilerine çeşitli düzeylerde şahsi menfaat umabilirler. Ancak, inanç kurumlarını bir partinin ve adayın siyasi propaganda aracına dönüştürmek, Anayasamızda belirtilen ve hepimizin korumak zorunda olduğu temel ilkelerimizden olan Laiklik açısından son derece tehlikelidir ve açıkça suç teşkil etmektedir.

Daha da önemlisi, bir aday lehine açık siyasi propaganda yapan bu kuruluşların yöneticileri, Alevi inanç toplumunu ülkemizi geren siyasi kamplaşmaya katılmaya zorlamakta, bu yolla istismar etmekte ve hepimizi son derece tehlikeli bir geleceğe sürüklemektedirler.

Din ve mezhep savaşları her dönemde, din ve siyasetin ayrışamayışından ve kimi çevrelerin kendi siyasi iktidar hedefleri uğruna din ve mezhep gruplarını istismar girişiminden çıkmıştır.

Değerli Canlar, Sayın basın mensupları,

Vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’mizin Anayasası hepimizin uymak ve gözümüz gibi korumak zorunda olduğumuz bir temel uzlaşı metnidir.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) olarak Türk Milletinin ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk’e, Anayasamıza ve yasalarımıza tam bağlılığımızı bu vesile ile bir kez daha ifade etmek isteriz.

Emperyalist güçler tarafından vatanımız üzerinde türlü oyunlar oynanırken, kaostan medet uman kimi çevrelerin ekmeğine yağ sürecek bir davranış olan, Alevi inanç kuruluşlarının bir aday lehine siyasi propaganda faaliyeti yürütmelerini kınıyor ve mahkum ediyoruz.

Bu istismara alet edilen Alevi inanç kurumlarının başındaki yöneticileri de uyarıyoruz: Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) olarak, Alevi inanç toplumunu kişisel ve siyasi menfaatleriniz uğruna ateşe atmanıza izin vermeyeceğiz!

Değerli Canlar, Sayın basın mensupları,

Geleneksel aile yapımızı parçalayarak toplumsal birliğimizi ve dirliğimizi yok etmeyi planlayan “kültürel” saldırıların en önemli hedeflerinden birisi de inanç dünyamızı çözülmeye uğratmaktır.

Alevi inancı ve Aleviler de bu saldırıların hedefindedir. “Alisiz” bir Alevilik yaratmak için devreye sokulan sinsi planlar, inanç dünyamıza yönelik topyekun saldırının parçasıdır.

Bilmenizi isteriz ki, Laiklik ilkesini ayaklar altına alanların, Alevi toplumunu gelecekte oluşabilecek mezhep savaşları karşısında ateşe atanların ve bir adayı desteklemek için Alevi inanç kurumlarını siyaseten istismar edenlerin yine aynı ekipten olması tesadüf değildir.

Değerli Canlar, Sayın basın mensupları,

Türk Milleti ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanda büyük ve topyekun terör saldırısı ile karşı karşıyadır.

Ne, ülkemizi küresel tefecilere boyun eğdirecek bir ekonomik modele ikna etmeye;

Ne, bizi ülkemizin ve komşularımızın bölünmesi ile sonuçlanacak küresel planlara razı etmeye;

Ne de, Milletimizi Doğu Akdeniz ve Ege’de ABD/NATO kuşatması ve tehditi ile “yola getirmeye” kimsenin gücü yetmeyecektir.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED), Alevilerin de içinde olduğu Milletimizin kültür ve inançlarını özgürce yaşamasının, ancak vatanımızın bağımsızlığını ve bütünlüğü koruyarak ve Cumhuriyetimizin Laiklik ilkesine sahip çıkarak mümkün olduğu kanaatindedir.

Seçim sonuçlarının, Aziz Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diler, adaylara başarılar dileriz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 12:55

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER