Havalimanı İnşaat Çalışmalarını İncelediler

MESİAD Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri Mersinli gazetecilerle birlikte Çukurova Bölgesel Havalimanına inceleme gezisinde bulundu.

Havalimanı İnşaat Çalışmalarını İncelediler

MESİAD Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaat Çalışmalarını İnceledi

MESİAD Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri Mersinli gazetecilerle birlikte Çukurova Bölgesel Havalimanına inceleme gezisinde bulundu.

Mersin ve bölgemizdeki birçok yatırımı inceleyen Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri üst yapı çalışmaları devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanına inceleme gezisinde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Mersin ekonomisinin büyümesi açısından Çukurova Bölgesel Havaalanının önemli olduğunu belirten Başkan Engin, “Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın gelecek yıl tamamlanması planlanıyor. 29 Ekim 2022’ye kadar tamamlanması için yoğun çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Engin, “Altyapı çalışmaları tamamlandı. Şu anda peron binalarının yapımı devam ediyor. Çalışmalar hızlı yürütülmektedir. Bölgemizin ve ekonomimizin şahlanması için bu havalimanının bitirilmesini bölgesel olarak bekliyorduk. MESİAD olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Altyapı çalışmaları yüzde 99 oranında bitirilmiş durumda. Bağlantı yolu da havaalanının bitirilmesiyle aynı dönemde bitirilmiş olacak. Üstyapı, karayolu ve demiryolu projeleriyle birlikte hızlı şekilde devam ediyor. Projenin üstyapı ayağında itfaiye ve garaj binasının yapımı tamamlanmış olup, terminal binası yapılıyor. Otoparkın yüzde 70 seviyesinde betonarme imalatı tamamlanmış, terminal binası yüzde 30'un biraz üstünde yapılmıştır. Kentimiz uluslararası bir havaalanına kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.

“MERSİN TÜM ORTADOĞU VE DÜNYANIN CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR”

“Çukurova Bölgesel Havalimanı kalkınmanın anahtarı olacaktır” diyen Engin, Mersin iş dünyasının çalışmaların tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Engin, Mersin’in Ana Konteyner Limanı’nı uzun zamandır beklediğini belirterek, “Çukurova Bölgesi bütün sektörlerin iç içe olduğu başarılı bir bölgedir. Çukurova Bölgesel Havalimanının tamamlanmasıyla liman, lojistik, serbest bölge, üretim ve ticaret daha canlı olacaktır. Uzun zamandır yapılması planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı’nın yapılması ile Mersin tüm Ortadoğu ve dünyanın cazibe merkezi olacaktır, yatırımcıların bu bölgeye akmasını bekliyoruz. Marmara Havzası’nın alternatifi Çukurova bölgesel havzasıdır” şeklinde konuştu.

İnceleme gezisinde MESİAD Başkanı Engin’e Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel İnandı, Mehmet Ali Akdemir ve Seyfettullah Işık da eşlik etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER