Hamsi Festivali’nde ‘hamsi kuyruğu’ Dikkat Çekti

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın/Mersin- Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nce organize edilen “Hamsi Festivali’ne yoğun ilgi gösterildi.

Hamsi Festivali’nde ‘hamsi kuyruğu’ Dikkat Çekti

Hamsi Festivali’nde ‘hamsi kuyruğu’ Dikkat Çekti

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın/Mersin- Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nce organize edilen “Hamsi Festivali’ne yoğun ilgi gösterildi. Binlerce Karadenizli ve Mersinli Hamsi Festivali’nde bir araya geldiler. Özellikle 1 ton civarında dağıtılan ekmek arası hamsi kuyruğu ise son zamanların en dikkat çekici kuyruk oldu. Labirent gibi iç içe kıvrılıp giden kuyruğun fotoğraflarını çeken vatandaşlar sosyal medyada paylaştılar.

Festivale Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’da katıldı. Ayrıca binlerce vatandaşın yanı sıra birçok Oda ve STK başkanları ile basın mensupları festivale katıldı. Festivalde Protokol üyeleri birer konuşma yaptılar.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, festival programında yaptığı konuşmasında; Mersin’in tarihten günümüze birçok medeniyetin kültürünü içerisinde barındıran çok güzel bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Su; "Her ilin öne çıkan sektörleri vardır. Biz Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önden gelen illerden biriyiz. Mersin’de bugün Karadeniz kültürünü görmüş olacağız. Bu vesile ile bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta Başkan Özdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, organizasyonun başarılı geçmesini diliyorum." dedi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alper Vural Özdoğan gazetemize yaptığı özel röportajda Mersin’de 30 bine yakın Karadenizlinin yaşadığını kaç kişinin Festivale geleceğini henüz bilmediklerini birincisini yaptıkları ‘Hamsi Festivali’nde bunu da göreceklerini belirterek; tüm Mersinlileri 9 gün sürecek olan festivale beklediklerini söyledi.

ÖZDOĞAN: TÜM MERSİNLİ HEMŞERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Başkan Alper Özdoğan; “Mersin Karadenizliler kültür ve dayanışma derneği başkanı ve yönetimi olarak Mersin’de ‘Birinci Mersin Hamsi Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Bu günün özelliği, Mersin’de yaşayan Karadenizliler olarak tüm Mersinli hemşerilerimizi, devamının geleceğine inandığımız geleneksel hale geleceğine inandığımız bir etkinlik sunmak. 9 günlük etkinliğin içerisinde çeşitli sanatçılar sahne alacak, horon ekipleri var ve ilk gün ücretsiz hamsi dağıtıldı. Mersinli hemşerilerimize son günde herkese yine ücretsiz mıhlama dağıtacağız ve tüm Mersinli hemşerilerimizi bu 9 günlük etkinliğe bekliyoruz” dedi. 

Yaklaşık bir ton civarında bir hamsinin ekmek arası olarak vatandaşlara dağıtıldığını söyleyen Başkan Özdoğan, Mersin’de 30 binin üzerinde Karadenizli olduğunu belirterek, festivale hepsini beklediklerini söyledi ve tüm Mersinlileri de festivale davet etti.

İlk gün coşkusunu değerlendirirken mutlu olduklarını söyleyen Başkan Özdoğan, “ Bu festivalimiz ile inşallah iyi geri dönüşler alacağız. Amacımız o.  Biz kendi anlamımızda mutluyuz ve bu kalabalığı burada görmüş olmak, insanların bu şekilde kaynaştığını görmek, bizim için değerli inşallah bundan sonrada devam eder” dedi.

Karadeniz yöresine özgü müziklerin ve halkoyunlarının sergilendiği festival alanında kurulan stantları Mersin Valisi Ali İhsan Su ve protokol üyeleri birlikte gezdiler. Vali Su hamsilerin pişirildiği tezgahın başına geçerek, ziyaretçilere balık ekmek ikramında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2022, 13:22

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER