Esenlili Üreticilerin Üzüm Şenliği Sevinci

Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Esenli Üzüm Şenliğine, sıcak ve nemli havaya rağmen binlerce kişi katıldı.

Esenlili Üreticilerin Üzüm Şenliği Sevinci

Akdeniz’de ilk kez düzenlenen etkinliği binlerce vatandaş ziyaret etti

Esenlili Üreticilerin Üzüm Şenliği Sevinci

Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Esenli Üzüm Şenliğine, sıcak ve nemli havaya rağmen binlerce kişi katıldı. Esenlili üzüm üreticileri, gördükleri yoğun ilgiden duydukları sevinç ve memnuniyeti dile getirdi.

Kent merkezinin dağlık kuzey kesiminde bulunan ve Akdeniz ilçesinin en ücra ve kırsal mahallelerinden biri olan Esenli’de, belediye tarafından mahalleye kazandırılan meydanda ilk kez organize edilen üzüm şenliği, her yaş ve kesimden insanın büyük ilgisini çekti. Şenliği, kent merkezinin yanı sıra, diğer ilçelerden de yüzlerce insan ziyaret etti. Bölgede oluşan araç trafiği kimi zaman adeta kilitlendi.

Esenli üzümü Türkiye ve dünyaya tanıtılacak

Şenlikte stantlar açarak ürettikleri üzümleri, ayrıca üzüm ve çekirdeği kullanılarak ürettikleri çeşitli ürünleri satışa ve konukların beğenisine sunan Esenlili çiftçiler, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden ve mahallelerinde ilk kez gördükleri kalabalıktan dolayı şaşkınlık ve memnuniyetlerini gizleyemedi. Şenlik sayesinde Esenli üzümünün Türkiye ve dünyaya açılmasını umut ettiklerini, Bu sayede emeklerinin karşılığını alabileceklerini belirten üreticiler, şenliğin devamını beklediklerini dile getirdiler; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Meclis üyeleri ve Esenli Mahalle Muhtarı Feyyaz Görgülü’ye teşekkür ettiler.

Esenlili üreticiler ve konuklar şenlikten çok memnun…

Ayhan Kızıltan (MTSO Başkanı): “Şenlik harika, üzümler de ayrıca harika, hepsini tattık. İnsanın, yedikçe yiyesi geliyor. Esenli’de ciddi bir üzüm üretimi var. Bu anlamda festivalin önemi de artıyor. Umuyorum bu ve bundan sonra yapılacak festival; Esenli üzümünün, hem Türkiye hem de dünyaya tanıtılmasına destek olacak. Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Gültak, ekibine, Esenli Muhtarımıza ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Halkımızın ilgisi de böylesi bir festivale ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Ekonomi, eğlence ve sosyal faaliyetler hepsi bir arada. Çok keyifli bir festival olduğunu belirtmek istiyorum.”

Halil Kara (Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi); “Esenli Mahallesindenim. Çocukluğum, şu an bulunduğumuz bu alanda geçti. Esenli Üzüm Şenliği’ni stratejik planımıza eklemiş ve Meclisimizden de oybirliği ile karar almıştık. Belediye Başkanımız da bu şenliği yapmamıza büyük katkı sağladı. Emeği geçen çalışanlara ve işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım gelen misafirlerimiz buradan mutlu ayrılırlar. Biz de önümüzdeki yıllarda bu şenliği daha da geliştirerek devam ettiririz.”

Feyyaz Görgülü, (Esenli Mahalle Muhtarı); “Bu festival bizi çok onurlandırdı, gururlandırdı. Başta Akdeniz belediye Başkanımız Mustafa Gültak ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 50 yıldır bu işi yapıyorum, üzüm deyince Esenli, ilk akla gelen köylerimizden biri. Bundan 40 yıl önce üzüm şöleni yapmış bir köy olarak, bugün bu festivali yapmak bizlere gurur verdi. İnşallah geleneksel hale getirip tekrar tekrar yapmayı Allah bize nasip eder.”

Ramazan Çelikkol (Esenlili üretici); “Tarımla, üzüm yetiştiriciliği ile uğraşıyorum. Victoria başta gelmek üzere tüm üzüm çeşitlerimizi yetiştiriyoruz. Aynı zamanda turunçgiller, buğday ve pamuk da yetiştiriyoruz. Akdeniz Belediye Başkanımız Gültak, Muhtarımız Feyyaz Görgülü ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.”

Özkan Erol, (Esenli sakini); “Üzüm Şenliğinden çok memnunuz. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak, Esenlili üreticiler için gayet güzel ve başarılı bir işe imza attı. Başkanımız, önce bu meydanı yaptı, sonrasında köylü olarak üzüm üreticisi olduğumuz için, isteğimiz üzerine üzümlerimizi tanıtmak adına da bu şenliği düzenledi. Gayet memnunuz, başkanımıza çok teşekkür ederiz. Şenliğimiz bundan sonra da devam edecek.”

Ali Civan; “Böylesi güzel bir şenlik düzenlediği için Başkanımız Gültak’a teşekkür ediyoruz. Katılım çok güzel, ellerine sağlık başkanımızın. İlerleyen yıllarda, burada ve başka mahallelerimizde bu tür şenliklerin devamını dileriz.”

Hanifi Demirsoy, (Esenlili üzüm üreticisi); “Şenliğimiz çok güzel. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Kendisine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Şenliğin, ürettiğimiz üzümlerin tanıtımına ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.”

Dürdane Koçak, (Esenlili Lavanta Üreticisi); “Esenli’de yaşıyoruz, lavanta yetiştiriyoruz. Kokuları mis gibi. Ürünlerimizi satmak için geldik. Festival çok güzel, her sene yapılmasını istiyoruz. Belediye başkanımıza, muhtarımıza ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Ayfer Erol, (Esenlili çiftçi); “Biz burada üzüm yetiştiriyoruz, tek geçimimiz de üzüm... Şenlik sayesinde, inşallah ürünlerimizi daha çok kişi tanıyacak ve bizler de emeğimizin, alın terimizin karşılığını alabileceğiz. Mahallemize ve biz çiftçilere böyle bir imkân sunulması ve üzümümüzün tanıtılmasından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.”

Ayşe Gündüz; “Esenli Üzüm Şenliği’ne Mersin’den katılıyorum. Bu imkânı bizlere sağladığı için Akdeniz Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Şenliğe katılım da çok güzel, memnun oldum.”

Merve Meral İnci; “Büyük bir grup olarak, şenliğe davetli olarak geldik ve çok memnun kaldık. Biz de bu toprağın sakiniyiz. Üzüm zaten harika. Şenlik dolu dolu geçiyor.  Harika bir proje. Başkanımız Gültak’a çok teşekkür ediyoruz.”

Hüseyin Bolat, (Değnek Köyü Sakini); “Esenli, eşimin köyü. Bugün güzel bir etkinlik düzenleniyor. Eşim ve dostlarımızla beraber bu güzel etkinliğe katıldık. Herkese hayırlı uğurlu olsun, devamını diliyoruz. Her köyümüzde yetişen ayrı ürünler var. O köylerimizde de bu tür etkinlikler düzenlendiğini görmek isteriz. Başta Başkanımız Gültak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

İbrahim Koca, (Kazanlı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı); “Şenliğimiz çok güzel. Kimin emeği geçmiş ise hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel bir kaynaşma oldu. Üzümler de harika, tattık, eve de aldık.”

Ayşe Yalçın, (Esenlili üzüm üreticisi); “Şenliğimizde stant açtık, ürettiğimiz üzümleri ziyaretçiler için satışa sunduk. Memnunuz, iyi oldu köyümüz ve üzümümüz adına. Üzümlerimizin Mersin, Türkiye ve dünyaya yayılması adına güzel bir şenlik.”

Osman Erdem; “Mersin’den geliyorum, etkinliği internetten gördüm. Üzüm şenliği çok güzel. Başkanımıza sevgiler, saygılar. Şenliğin devamını bekliyoruz.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER