Cumhur İttifakı Açıkladı: Toroslar’da 41 Köy/Mahalle Faydalanacak

MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ve Ak Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu birlikte yaptıkları yazılı basın açıklaması ile mahalleye dönüşen yerleşim birimleri için

Cumhur İttifakı Açıkladı: Toroslar’da 41 Köy/Mahalle Faydalanacak

                    Cumhur İttifakı Açıkladı: Toroslar’da 41 Köy/Mahalle Faydalanacak

MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ve Ak Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu birlikte yaptıkları yazılı basın açıklaması ile mahalleye dönüşen yerleşim birimleri için 7524 sayılı Kamu Maliyesi Yönetimi Kanununda yapılan değişikler hakkında biligi vererek, Toroslar belediye Meclisinde yasanın Cumhur İttifakı üyelerin desteğiyle kabul edildiğini bildirip Mersin Büyükşehir meclsine gönderildiğini açıkladılar. Yasadaki değişikliğe göre; başta emlak vergisinde, suda indirimler olacak ve bazı konularda fayda sağlayacak olan yasadan faydalanan yerleşim yerlerini de duyurdular. Yapılan ortak açıklama metni şöyle; “ Cumhur İttifakı ( AK Parti+MHP ) Belediye Meclis Üyelerimiz ve Toroslar Belediye Başkanımızın önderliğinde 7524 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 10. Maddesi, (Köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunup sosyoekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri hususlar dikkate alınarak ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en geç 90 gün içinde alacağı kararla kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle kabul edilir. Bu belirlemenin mahalle düzeyinde yapılması esastır. Ancak; tamamı kırsal mahalle olarak tespit edilmeyen diğer mahallelerde de 10 bin metrekareden az olmamak kaydıyla kırsal yerleşik alan belirlenebilir. Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan vasfı bu fıkrada belirtilen usulle kaldırılabilir) Toroslar Belediye Meclisi’nde ‘OY ÇOKLUĞUYLA’ kabul edilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmiştir.

       Söz konusu maddeyle;

---- Başta ticari, sınaî ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için Emlak Vergisi %50 indirimli uygulanacaktır. 

---- İçme ve kullanma suları için alınacak ücret; işyerleri için belirlenmiş olan en düşün tarifenin %50’sini, konutlar için belirlenmiş olan en düşük tarifenin %25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir.
---- Gelir Vergisi’nden muaf esnaf ile basit usulde Gelir Vergisi’ne tabii mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler Emlak Vergisi’nden fayda sağlanacaktır.

       41 köy/mahalle ( ALADAĞ, ALANYALI, ARSLANKÖY, AYVAGEDİĞİ, BEKİRALANI, BULUKLU, ÇAĞLARCA, ÇAMLIDERE, ÇANDIR, ÇELEBİLİ, ÇOPURLU, DALAKDERESİ, DARISEKİSİ, DEĞİRMENDERE, DEĞNEK, DORUKLU, DÜĞDÜÖREN, EVRENLİ, GÖZNE, GÜZELYAYLA, HAMZABEYLİ, HOROZLU, IŞIKTEPE, KARAİSALI, ÜSELİ, KAŞLI, KAVAKLIPINAR, KAYRAKKEŞLİK, KEPİRLİ, KERİMLER, KIZILKAYA, KORUCULAR, KURUDERE, MUSALI, RESULKÖY, SADİYE, SOĞUCAK, ŞAHİNPINARI, TIRTAR, YAVCA, YENİKÖY ve YÜKSEKOLUK ) ve TOROSLARIMIZA hayırlı olsun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

                     Bekir TOPÇU                                                                         Hüsnü DOĞAN
  AK Parti Toroslar İlçe Başkanı                                             MHP Toroslar İlçe Başkanı”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 15:47

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER