“COVID-19 Aşısı Olanlara Aşure İkramı “

Erdemli Belediyesi ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan "Aşı Ol Geleceğe Umut Ol" kampanyası kapsamında COVID-19 aşısı yaptıranlara aşure ikramında bulunuluyor.

“COVID-19 Aşısı Olanlara Aşure İkramı “

“COVID-19 Aşısı Olanlara Aşure İkramı “

Erdemli Belediyesi ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan "Aşı Ol Geleceğe Umut Ol" kampanyası kapsamında COVID-19 aşısı yaptıranlara aşure ikramında bulunuluyor.

Erdemli Devlet Hastanesi Aşı Polikliniği’nde düzenlenen ‘Aşı Olalım Aşure Yiyelim’ çalışması kapsamında, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selim Mirzaoğlu, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erman Eker ve İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda, Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay Kuran-ı Kerim okudu, birlikte dualara amin denildi. Duanın ardından Gazeteci Durhasan Şahin ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu dördüncü doz aşılarını kampanyaya destek olmak amacıyla oldular.

Salgına karşı aşının en büyük silah olduğunu ifade eden Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erman Eker, ”Elimizdeki en büyük silah ‘Aşı’. Aşı olmayanların ciddi sıkıntı çektiğini görüyoruz, yoğun bakımda yatan hastalarımızın genelinin aşısız olduğu görmekteyiz. Dolayısıyla aşı bizim için elimizdeki en büyük silah. Lütfen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olanla aşı olmayan arasındaki farkı en iyi biz burada görüyoruz. Bu organizasyonunun yapılmasına emek harcayan başta Erdemli Kaymakamımız Avni Kula’ya, Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu ve beraberindeki heyetine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına destek olunmasından dolayı mutluluklarını ifade eden Erdemli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selim Mirzaoğlu, “Aşı oranlarını yükseltmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bu konuda bize büyük destek veren Sayın Kaymakamımız Avni Kula’ya, Sayın Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya huzurlarınızda bizlere sağladıkları destekler için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Salgına Karşı Topyekûn Mücadele”

Koronavirüs salgınına karşı topyekün bir mücadele verildiğine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımız kadar olmasa da sizlerin gayret ve çabanıza bir nebze olsa katkı sunmak adına şehrimizin belli noktalarında vatandaşlarımızı aşılamaya gayret ediyoruz. Bu topyekün bir savaş, topyekün savaşta ancak birlik olursak beraber üstesinden gelebiliriz. Bu virüsten kurtulmanın tek çaresi elbette hijyen, sosyal mesafe ve maske. Bu önlemler de önemli ancak aşı olmak bu virüs için daha çok önemli” diye konuştu.

Aşının önemine dikkat çeken Erdemli Kaymakamı Avni Kula, “Bu kampanyayı düzenleyen Erdemli Belediyesi ve Erdemli Devlet Hastanesi’ni tebrik ediyorum. Tüm bilimsel veriler gösteriyor ki bu salgınla mücadelenin tek yolu ‘Aşı’. Bunun için de aşı oranını mümkün olduğunca artırmamız gerekiyor. İlçemizde aşı oranını yükselttikçe hastalığın insanlara daha az zarar vermesini sağlayarak, yeniden insanların işinden, aşından olmadığı, kapanma dönemine girmememiz gerekiyor ” dedi.

Öte yandan program, aşure dağıtımının ardından sona ererken, Erdemli Belediyesi’ne ait mobil ikram araçları ile oluşturulan aşı noktalarına ve sağlık çalışanlarına aşure ikramında bulunuluyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER