Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına Değer Görüldü

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa’nın Mersin Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hayata geçirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında önemli bir başarı elde etti. Mersin Fabrikası, bağımsız denetimlerin ardından elde ettiği "Altın" seviyesindeki “CSC Sertifikası” ile sürdürülebilirlikteki üstün performansını bir kez daha tescilledi.

Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına Değer Görüldü

Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına Değer Görüldü

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa’nın Mersin Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hayata geçirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında önemli bir başarı elde etti. Mersin Fabrikası, bağımsız denetimlerin ardından elde ettiği "Altın" seviyesindeki “CSC Sertifikası” ile sürdürülebilirlikteki üstün performansını bir kez daha tescilledi.

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Mersin Fabrikası Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerin ardından "Altın" seviyesindeki "CSC Sertifikası" ile ödüllendirildi. Bu sertifika; yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan Çimsa Mersin Fabrikası’nın üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu da tescillemiş oldu. Bu başarısıyla Çimsa, Türkiye çimento sektöründe “Altın” seviyesinde sertifikaya sahip olan ilk 3 fabrikadan biri oldu.

Çimsa CEO’su Umut Zenar, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından verilen "Altın" seviyesindeki "CSC Sertifikası"nı diğer tesislerine de kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: 

“Çimsa olarak, sürdürülebilir bir dünya için kaynakların sorumlu kullanımını odağımıza alarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir şehirlerin ve yaşam alanlarının yaratılması için insan ve topluma dokunan yatırımlarla, tedarikçilerimizden iş ortaklarımıza kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir iş modellerini benimsemeye odaklanıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliği için koruma alanlarını destekleyecek sorumlu yatırım uygulamalarımızla geleceği şekillendiriyoruz.  Sabancı Holding'in 2050 yılındaki karbon nötr olma taahhüdü çerçevesinde, hedefimiz, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı azaltmak. Bu önemli hedefe ulaşmak için, Çimsa'da alternatif yakıt kullanım oranlarını her geçen yıl artırma çabasındayız.  2022'de %26 olan Alternatif yakıt kullanım oranımızı 2030 yılında %40'a çıkarmayı hedefliyoruz”.

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) Hakkında

Beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar, sorumlu kaynak kullanımı belgelendirme sisteminin geliştirilmesi için 2013 yılında bir araya geldi. Bunun sonucunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) kuruldu. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2017’de Konseyin üyesi ve “Bölgesel Sistem Operatörü” olmayı başardı. Beraberinde betonun kalite denetiminde en etkin kurum olan Kalite Güvence Sistemi (KGS) de “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı.

CSC, beton sektörü, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün “Belgelendirme Sistemi” getiriyor. Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunuyor. CSC Belgelendirme Sistemi, üreticileri Yönetim, Çevre, Ekonomi, Sosyal ana başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden inceliyor. Böylece üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanıyor. Bu belgeyi almaya hak kazanan üreticiler, özellikle son yıllarda sürekli artarak önem kazanan Yeşil Bina Derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlıyor.

Çimsa Hakkında

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün yurtiçinde Mersin, Eskişehir, Afyonkarahisar’da bulunan 3 entegre fabrikası, yurdışında ise İspanya Bunol’de bulunan entegre çimento fabrikası, ABD’de bulunan çimento öğütme tesisi ve Almanya, İspanya, İtalya ve KKTC’de bulunan terminalleri ile üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Sabancı Building Solutions B.V. aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Sabancı Building Solutions Hakkında

Sabancı Building Solutions, Sabancı Holding'in yapı malzemeleri portföyünü sürdürülebilir ürün ve çözümlerle gelişmiş coğrafyalarda büyütmeyi hedefliyor.

Sabancı Building Solutions, Sabancı Holding'in 2050 Net Sıfır taahhüdüne uygun bir şekilde ÇSY ilkelerine vurgu yaparak işletme satın almaları yoluyla mevcut portföyünü dönüştürecek.

Ayrıca şirket, ileri malzeme, dekarbonizasyon, dijitalleşme ve üretkenlik odaklı inşaat teknolojileri ekosistemine yaptığı yatırımlarla geleceği şekillendirmeye devam edecek.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER