Çerkezler'den Başkan Yılmaz'a Ödül

Çerkeslerden Başkan Yılmaz’a, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” Ödülü

Çerkezler'den Başkan Yılmaz'a Ödül

Çerkeslerden Başkan Yılmaz’a, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” Ödülü

Uluslararası Kafkas Derneği tarafından Yılın En Başarılı Belediye Başkanı Ödülüne layık görülen Başkan Yılmaz; “Bu ödülü Mersin’in ve ilçemizin tek Çerkes Köyü olan Sadiye’nin yiğit insanlarına armağan ediyorum” dedi.

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Uluslararası Kafkas Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünün sahibi oldu.

“Başkan Yılmaz, Ödülünü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu’ndan Aldı”

Ankara Korkut Ata Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Başkan Yılmaz, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’nun elinden aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu, Başkan Yılmaz’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Önceki Dönem Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve MHP Toroslar İlçe Yöneticisi Güner Savrum, Mersin Toroslar Sadiye Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı gecede ödül alanlara kalpak giydirildi.

Ödül törenine eşi Meltem Yılmaz ile birlikte katılan Başkan Yılmaz’a kalpağını ise Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk takdim etti.

“Ünlü Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı da “Onur” Ödülünün Sahibi Oldu”

İmza Günü, Elbruz Çerkes Kültür Köyü Lansmanı, Halk Dansları Gösterisi, Aslan Tlebzu Konseri ve Mahalli Düğün ile renklenen törende; Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da onur ödülüne layık görüldü.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ödül aldığı gecede jüri özel ödülüne layık görülen Ankara Meydanı programı yorumcuları İbrahim Gökdemir, Bayram Polat ve Aydın Tufan’a da ödüllerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu; “Burada Birlik ve Beraberlik Var”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Atalarımızın geçmişini paylaştığı Kafkasya’dan buraya göç edenlerin, burada da birlik ve beraberlik içinde olması ve aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birer vatandaşı ve Türk vatandaşları olması nedeniyle bu birliktelik, bir Milliyetçiliktir” dedi,

Başkan Yılmaz; “Bu Ödülü, Rahmetli Kayınbabama ve Sadiye Mahallemizin Yiğit İnsanlarına Armağan Ediyorum”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Uluslararası Kafkas Derneği tarafından Yılın En Başarılı Belediye Başkanı ödülüne layık görülmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Kaf dağının ardından acıyla, sürgünle, süzülüp gelen Kafkasların yiğit insanları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz; “Bu ödülden son derece gurur ve onur duyuyorum. Bu yiğit insanlar, bu kadar sıkıntının, yokluğun içinden gelmişler Anadolu’da vatan savunması yapmışlardır. Disiplinlilikleri, yiğitlilikleri ve kahramanlılıklarıyla da destan olmuşlardır. Kafkas ve Çerkes Sürgünü’nde, vatan savunmasında şehit olan, hayatını kaybeden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, eşi Meltem Yılmaz’ın Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesi Saraycık köyünden Jük ailesinden rahmetli Kadir Özcan’ın kızı olduğunu ve bir çerkes damadı olarak bu ödülün kendisini ayrıca duygulandırdığını kaydederek; “Bu ödülü, birkaç yıl önce vefat eden rahmetli kayınbabama armağan ediyorum. Allah rahmet eylesin. Mersin’de tek bir çerkes köyümüz var. O da ilçemizde bulunan Sadiye Köyü. Hem sosyal açıdan, hem hiyerarşi hem de tertip ve düzen açısından örnek bir köydür. Bu ödülü aynı zamanda Sadiye Köyümüzün yiğit insanlarına armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, gecede ödülünü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’ndan almaktan onur duyduğunu da söyleyerek, programın düzenlenmesinde emeği geçen Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk ve Önceki Dönem Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve MHP Toroslar İlçe Yöneticisi Güner Savrum’a misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk de Başkan Yılmaz’a programa katılımlarından dolayı teşekkür ederek, bir sonraki ödül törenini Mersin’de yapmayı planladıklarını söyledi. Program, halk dansları gösterileriyle sona erdi.

Uluslararası Kafkas Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, Ödül alanlar ise şöyle;

Onur Ödülü;

Prof. Dr. İlber Ortaylı (Türk tarihçi, akademisyen ve yazar)

Prof. Dr Fazıl Tekin (Osmangazi Üniversitesi Kurucu Rektörü)

Reşit Buruş (Çerkes Ethem’in yeğeni)

Mahmut Toğuzataz (Kahramanmaraş Milli Komutanı Aslanbey Toğuzata’nın oğlu)

Oral Kobaş (Kocaeli Milli Mücadele Kahramanı Rüştü Kobaş’ın yeğeni)

Ömer Onarok (Tokat Milli Mücadele Kahramanı Binbaşı Osman Onarok’un torunu)

Uluslararası Kafkas Derneği Yılın Belediye Başkanı Ödülü;

Atsız Afşın Yılmaz (Mersin Toroslar Belediye Başkanı)

Uluslararası Kafkas Derneği Vefa Ödülü;

Turhan Akhan

Saim Daşcı

Yılın Spor Ödülleri;

Sait Babaoğlu (Bakırköy Belediyesi Spor Müdürü)

Mehmet Ayberk Koşak (Artistik Jimnastik Türkiye Şampiyonu)

Gülbahar Gözütok (U21 Dünya Karete Şampiyonu)

Süha Baytekin (Yazar)

Janet Özden (Çerkes El sanatları Ustası)

Ömer Ertuğrul (Ressam)

Koray Çelik (Manyas Kaymakamı)

Serdar Kılıç adına kardeşi Seçkin Kılıç (Doğa’da Tek Başına” Belgesel yapımcısı)

İlter Sağırsoy (Kent Türk Tv Yapımcı

Emre Yurdakul (Kent Türk Tv)

Ankara Meydanı Programı Yorumcuları

İbrahim Gökdemir

Bayram Polat

Aydın Tufan

Dil Kursu Hocaları

Metin Gün

Yasin Taşcı

Bezir Zabit

Muammer Tekin

Amra Moran

 Eda Moran

Astanda Khuapshykhu

Yaşar Kök (Muş İmam Şamil Caddesi açılışı vesilesiyle)

Ahmet İrice (Turhal Binbaşı Osman Onarok Parkı açılışı sebebiyle)

Sponsorlar

Halis Din

Serhat Baldan

Akın Acar

Usta Pşınavolerimiz Kültür Elçileri

Abdullah Baykaldı

Hakan Sert

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER