Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Anıldı

‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’ münasebetiyle düzenlenen anma programı Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Anıldı

‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’ münasebetiyle düzenlenen anma programı Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Programda Şehitlik Anıtına Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı atışı ardından saygı duruşu akabinde programda İstiklal Marşımız okundu. Bir şehit yakını tarafından şiir okunan anma programında daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı İkmal Yüzbaşı Emre Kılınç günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı.

Daha sonra Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Ali İhsan Su, deftere yazdığı metni okudu. Vali Su, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi: “Bu toprakların sonsuza dek aziz milletimizin kutsal vatanı olarak kalacağını bir an dahi tereddüt etmeden canlarınızı feda ederek tüm dünyaya gösterdiniz. Tarih sahnesinde var olduğu günden beri özgür ve bağımsız yaşamış milletimizin daima bu karakterde olacağının en büyük kanıtı oldunuz. Yurdumuzun dört bir yanında gururla dalgalanan ay yıldızı şanlı bayrağımıza mübarek kanınızla al rengini verdiniz. Şehadetleri ile dinin temeli olan ezanların ebedi yurdumuz olan aziz vatanımızın semalarında daima yankılanacağının teminatı oldunuz. Dünyalara değişmediğiniz yurdumuza alçakça yapılan saldırılara, hayasızca uzanan ellere bedeninizi siper ederek asla geçit vermediniz. Kahramanlık ve cesaretinizle aziz vatanımızı sonsuza kadar koruma ve yaşatma yolunda bizlere en büyük ilham kaynağı oldunuz. Bu kutsal toprakların her karışının altında aziz varlığınızın olduğu bilinciyle vatanımıza kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Vali Ali İhsan Su; “Bizlere emanet ettiğiniz bu cennet vatanımızı çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün de Vatan ve millet uğruna yaptığınız bu büyük fedakarlığı asla karşılıksız bırakmayacağımızı tekrar vurgulamak üzere huzurunuza çıkıyoruz. Mükâfatların en büyüğünü Allah katında alacak olan siz aziz şehitlerimizi bir kez daha sonsuz şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.” dedi.

Törende daha sonra şehitlik önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar okundu. Anma programında Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Mersin Şehitliği’nde düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluş ile STK temsilcileri, şehitlerimizin aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. 

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER