Büyükşehir, Aşık Veysel’i Anma Gecesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sivrialan Mersin Oluşumu tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Aşık Veysel’i Anma Gecesi” düzenlendi.

Büyükşehir, Aşık Veysel’i Anma Gecesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

KENDİ GİTTİ ADI KALDI, DOSTLAR ONU UNUTMADI: “AŞIK VEYSEL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sivrialan Mersin Oluşumu tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Aşık Veysel’i Anma Gecesi” düzenlendi. Ölümünün üzerinden 49 yıl geçse de Mersinliler, Aşık Veysel’i unutmadıklarını gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Sivrialan Mersin Oluşumu’nun düzenlediği “Aşık Veysel’i Anma Gecesi”ne ev sahipliği yaptı. 21 Mart 1973’te yaşamını yitiren usta ozanın türküleri, Kongre ve Sergi Sarayı’nda sevenlerinin dilinde bir kez daha hayat buldu.

Anma gecesinde Aşık Veysel ve usta ozanların türküleri seslendirildi

Aşık Veysel Anma Haftası’nda düzenlenen anma gecesine usta ozanın sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Aşık Veysel Belgeseli’nin gösteriminin ardından Sivrialan Mersin Oluşumu Başkanı Turgay Altıner ve Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Haydar Özdemir etkinliğin açılış konuşmalarını yaptı. Etkinlikte Peker Kültür Sanat Derneği ve Halk Müziği Korosu, Aşık Veysel’in torunu Filiz Şatıroğlu Arıkan ve Görkem Gürlevik usta ozanın türkülerine ses verdi. Aşık Veysel’in yanı sıra Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş ve Ozan Emekçi gibi usta isimlerin türküleri de salonda yankı buldu.

“Bu etkinliğin paydaşı olmamız bizler için onur ve gurur verici”

Büyükşehir Belediyesi Kültür Tesisleri Şube Müdürü Ozan Soydan, etkinliğin paydaşı olmaktan onur duyduklarını vurgulayarak; “Bu anlamlı günde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Sivrialan Mersin Oluşumu’na destek vermek istedik. Kültür şehri Mersin’de değerli ozanlarımıza Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kapımızı açtık. Bu etkinliğin bir paydaşı olmamız da bizler için onur ve gurur verici. Başkanımız Vahap Seçer’in bu değerli etkinliklere destek vermesi bizler için de çok anlamlı” dedi.

“2009’dan bu yana her sene Aşık Veysel anmalarını yapıyoruz”

Sivrialan Mersin Oluşumu Başkanı Turgay Altıner, oluşumun 2009 yılında kurulduğunu belirterek, “O yıldan bu seneye kadar her sene düzenli olarak Aşık Veysel anmalarını yapıyoruz. Sadece pandemi döneminde bir, iki sene mecburen yapamadık. Pandeminin hafiflemesiyle bu sene Aşık Veysel anmasını Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle beraber tekrar yapıyoruz” diye konuştu.

“Dedemin ve onun nezdinde tüm ozanlarımızın ruhları şad olsun”

Aşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu’nun kızı Filiz Şatıroğlu Arıkan ise her yıl düzenledikleri anmada dedesini yad ettiklerini söyledi. Vakitlerini ayırıp bu yılki anma etkinliğine gelen dinleyicilere teşekkürlerini sunan Arıkan, şunları söyledi:

“Dedem şiirlerinde birçok felsefi görüşe, aşka, sevgiye, birliğe, barışa yer vermiştir ve bize yol göstermiştir. Biz de dedemin bu yol gösterici dizelerini her yıl onu yad ederken halkımızla paylaşıyoruz. Öğüt alırlar, almazlar o halkımızın takdiridir. Torunu olarak da büyük bir misyon taşıyorum. Yüküm çok ağır. Bu ağırlık duruşuma, davranışıma, yaşam tarzıma yansıyor. Layık olduğumu düşünüyorum, elimden geldiğince dedemi temsil etmeye çalışıyorum. Bugün de yine o görevimden birini yerine getirmeye çalışacağım. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Dedemin ve onun nezdinde tüm ozanlarımızın ruhları şad olsun.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER