Büyük Önder Atatürk’ün Mersin’e Gelişi Törenlerle Kutlandı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Büyük Önder Atatürk’ün Mersin’e Gelişi Törenlerle Kutlandı

Büyük Önder Atatürk’ün Mersin’e Gelişi Törenlerle Kutlandı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Mersin Garı’nda başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlama programı, Mersin Gar’ında temsili trenin karşılanmasıyla başladı. Temsili treni karşılayan Vali Ali İhsan Su, Muharip Gaziler Derneği üyesi bir gazinin trenden inerek takdim ettiği Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Tören, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Vali Su, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortejin Cumhuriyet Alanı’na yürümesiyle devam etti.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu

Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulduğu törende, saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşı okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptığı programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi.

Vali Su: “İlimizi Daha da Kalkındırmak ve Geliştirmek İçin Her Sektörde Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Ediyoruz”

Törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vali Ali İhsan Su, bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 99. yıl dönümünü hep birlikte, coşkuyla kutladık. Tabii Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkınız!” sözünden hareketle ilimizi daha da kalkındırmak ve geliştirmek için her sektörde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum. Tüm Mersinli hemşehrilerime en kalbi sevgi ve saygılarımı ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER