Başkan Yılmaz’dan, Birlik Ve Beraberlik Vurgusu!

Toroslar Belediyesi, 2023 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Başkan Yılmaz’dan, Birlik Ve Beraberlik Vurgusu!

Toroslar Belediyesi, 2023 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Başkan Yılmaz’dan, Birlik Ve Beraberlik Vurgusu!

“Teşekkürler Mersin”

Toroslar Belediyesi, 2023 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü çerçevesinde düzenledikleri “Zafer Yürüyüşü’nü” bu yıl, Mersin Valiliği’nin himayesinde tüm protokol, kurumların ve vatandaşların katılımıyla tek güzergahtan, devlet, millet el ele coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirdiklerini söyledi.

“DEVLET, MİLLET EL ELE OLDUĞUMUZ 3 OCAK COŞKUSU, MERSİN’E YAKIŞTI”

Zafer Yürüyüşü’ne ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşisine yoğun katılım gösteren tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Devlet, millet el ele bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşün bütününe baktığımızda Mersin’de bulunan bütün gruplar yürüyüşte yerini aldı. Herkesin aynı noktaya bakması, aynı duyguyu hissetmesi kitle psikolojisi açısından çok önemlidir. Katkıda bulanan başta Mersin Valimizi Sayın Ali Hamza Pehlivan olmak üzere yürüyüşe katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu coşku Mersin’e yakıştı” dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Yeni yılın ilk meclis toplantısında Denetim Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çivi, Kazım Şengül, Hasan Özalp Önal, Eren Türker ve Ferhat Salt Denetim Komisyonu üyesi seçildi

Belediye meclisinin, 2023 yılı için aylık tatili, oy birliğiyle Ağustos ayı olarak belirlenirken, 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi hükümlerine göre, Toroslar Belediyesi sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına ayni yardım yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra komisyonlardan gelen ortak raporlar görüşülerek karara bağlandı. Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösterecek olan atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarının belirleneceği "Toroslar Belediyesi Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları Yönetmeliği’ne” ait Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu da görüşülerek kabul edildi.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı ise 2 Şubat 2023 Perşembe günü saat 14.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak.

“KUVAYİ MİLLİYE BİZİM DEĞERİMİZDİR”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde 3 Ocak kutlamaları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun 101. yılını idrak ettik. Büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi andık, kuvayi milliye heyecanı yaşadık. Kuvayi Milliye, tüm farklılıkların, farklı grupların, farklı meşrep ve farklı memleketlerin üstünde vatan savunması için bir araya gelmiş insanların ortaya koyduğu bir değer ve mücadeledir. İngilizler, Aralık 1918’da Mersin’i işgal etmeden bir buçuk ay önce 5 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mersin’de bulunmuştur. Buradaki yerel kuvvetlerin güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmıştır. Çok defa Mersin’e gelip gitmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuvayi milliye mücadelesinde can veren, kan veren, alın teri akıtan, her şeyiyle, duasıyla bu mücadelenin içinde olan tüm büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Kuvayi Milliye bizim değerimizdir” ifadelerini kullandı.

“3 OCAK, HEPİMİZİN BAYRAMIDIR”

“Kuvayi Milliye ve 3 Ocak, Mersin’de yaşayan herkesin bayramıdır” diyen Başkan Yılmaz, şunları kaydetti;  Kuvayi Milliye ve 3 Ocak, sadece dedesi o dönemde Mersin’de yaşayanların değeri değildir. Anadolu’nun her yerinde kuvayi milliye mücadelesi yapılmıştır. Aynı ruhla, heyecanla gerçekleşmiştir. Bölgesel mücadele,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde müdafaa-i hukuk cemiyetlerinin birleşmesiyle milli mücadeleye dönüşmüş ve bütünlük kazanmıştır. Anadolu’nun değişik yerlerinden, farklı zamanlarda göç eden hemşehrilerimiz var.  Onlar da Mersinlidir ve kardeşimizdir. Birlikte aynı havayı teneffüs ediyor ve kader birliği yapıyoruz. 3 Ocak, Mersin’de yaşayan, doğan, doyan herkesin bayramıdır. Aslında milli mücadele bayramıdır. Bu bakışla ve anlayışla Kuvayi Milliye Karragamızda ayrı bir köşe ayırdık. Anadolu Kuvayi Milliye hareketleri diye. Anadolu’nun değişik yerlerinde öne çıkan kahramanlarımızı işledik. Çocuklarımız, gençlerimiz, misafirlerimiz, dedelerini öğrensinler istedik.”

“ORTAK DEĞERLERDE BİRLEŞİRSEK, HUZUR VE BAŞARI OLUR”

Ortak değerlerde birleşince birlikte,  huzur ve başarı olacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Birlikte hareket etmenin, birbirimizi sevmenin, saymanın yolunu bulmamız gerekiyor. En yüksek değerimiz bayrağımız, devletimiz, milletimiz ve Kuvayi Milliye’dir. Bu yıl da 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüz yoğun katılımla oldu. Yıllardır yürüyüş güzergahı, 2 ayrı noktadan yapılıyordu. Toroslar’dan çıkıyorduk, 101 yıldır atalarımızın, kuvayi milliyecilerin çıktığı gibi. İstasyonda da başka bir grup çıkıyordu. Sayın Valimizin önderliğinde, Cumhuriyet Meydanımızda buluşuyorduk. Bunun birlikte yapılması, Sayın Valimizle, komutanlarımızla, askerimizle ve polisimizle ve tüm insanlarımızla birlikte yapılması bir birlik ve beraberliktir. Burada bir çelişki vardı. Birlik ve beraberlik vurgusunda olan kuvayi milliye bayramında, milli mücadele bayramında ayrılık olmaz. Bunun çözülmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan olmak üzere yürüyüşe katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Valimiz, kısa bir süre içerisinde milletimizle, Mersinimizin yerel değerleriyle ve dinamikleriyle bir araya geldi. Devlet, millet el ele bir yürüyüş gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, 3 Ocak kutlamaları kapsamında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı da ağırladıklarını kaydederek; “Tüm Türkiye’nin, 7’den 70’e herkesin sevdiği bir hocamız. Mersin, Çukurova, milli mücadele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geçmişimiz ve geleceğimiz ile ilgili çok güzel bilgiler verdi. Kentimizin her yerinden yoğun katılım oldu. İlber Hocamıza ve bu organizasyonu başarıyla gerçekleştiren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte bir şey yapmanın gücünü, mutluluğunu vatandaşımıza hissettirdik” dedi.

“2023, DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Tüm meclis üyelerinin ve hemşehrilerinin yeni yılını da kutlayan Başkan Yılmaz; “2023 yılının hepimize sağlık, mutluluk, başarı, huzur, güç, kuvvet, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Ünlü Sanatçı Barış Manço’nun 1973’de yazdığı 2023 şarkısı var. 50 yıl önce yazılmış. 2023, devletimiz ve milletimiz için önemli. Siyaset üstü bir kavram. Devletimiz ve milletimiz bu önemli mücadelede kararlılıkla ve emin adımlarla başarıya ulaşacaktır inşallah” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER