Başkan Yılmaz, "Çevik Ekibine" Teşekkür Etti

Toroslar Belediyesi, geçtiğimiz aylarda ilçenin yüksek kesimlerinde yaşanan yoğun kar yağışında yolları hem açık tutarak hem de 7/24 vatandaşların yanında olarak tam not aldı.

Başkan Yılmaz, "Çevik Ekibine" Teşekkür Etti

BAŞKAN YILMAZ, MECLİS TOPLANTISINDA “ÇEVİK EKİBİNE” TEŞEKKÜR ETTİ

Toroslar Belediyesi, geçtiğimiz aylarda ilçenin yüksek kesimlerinde yaşanan yoğun kar yağışında yolları hem açık tutarak hem de 7/24 vatandaşların yanında olarak tam not aldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediye Meclisi’nin Mart Ayı toplantısında Karla Mücadele ve Koordinasyon Ekibine teşekkür ederek, Çevik Belediyeciliğin en güzel örneğini sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz; “İlçemizin yüksek kesimlerinde ciddi miktarda kar yağdı. Geçen yıl kuraklık yaşanmıştı. Çok şükür bu yıl yaşanmayacak inşallah. Bu süreçte karla mücadele ekiplerimiz, gece gündüz, fedakarca çalıştılar. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu süreci atlattık. Kurumlar arası koordinasyonu da çok iyi sağladık. Çalışmalarımızı takdirle karşılayan kırsal mahallelerimizde görev yapan muhtarlarımız da bizi ziyaret ederek teşekkür ettiler. Ben de tüm çalışma arkadaşlarıma yeniden teşekkür ediyorum”  dedi.

Mersin’de kış turizmine yeni bir ivme kattıkları Toroslar 2’nci Kar Festivali’nin de Türkiye gündeminde yer aldığını belirten Başkan Yılmaz; “Kar Festivalimize vatandaşlarımızın ilgisi güzeldi. Festival ile kentimize bir değer kattık, bir marka oluşturduk. Bu açıdan da memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Yılmaz, toplantının açılışında Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekât ile ilgili bir açıklamada bulunarak; “Ukrayna’da devam eden üzücü bir savaş var. Rusya ile Ukrayna arasında müzakereler sürüyor, ikinci toplantı yapılıyor. İnşallah Ateşkeş kararının çıkmasını diliyoruz. 3. Dünya Savaşı ihtimali konuşuluyor. İnşallah bunun olmamasını diliyoruz. Ülkemizin, devletimizin bu süreçteki duruşunu da anlamlı buluyoruz. Ülkemiz, kilit ülke durumunda. Savaşın durması noktasında da katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Toplantıda, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi hükümlerine göre, 2022 yılı için ihtisas komisyonlarının kurulması, üye sayılarının 5 ve görev sürelerinin 1 yıl olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Avrupa Birliği’nin ülkemizi de kapsayan 2022 yılı hibe “Çağrı Programları” ve Yerel ve Ulusal Kurumlar tarafından 2022 yılında yayınlanan “Proje Teklif Çağrıları” kapsamında Toroslar Belediyesi’ni temsile ve gerekli belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Atsız Afşın YILMAZ’a yetki verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi

Toroslar İlçesi, Gözne Mahallesi, 2384 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifi de görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na havale edildi.

Nisan 2022 ayında yapılacak olan meclis toplantı günü, 1 Nisan Cuma günü saat 14.00 olarak belirlenirken, toplantı dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER