Başkan Tollu: Biz İnanırsak Büyükşehiri Kazanırız!

İstikbal Özel Haber Fatma Aydın/Erdemli- Mersin İstikbal Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatma Aydın ve Haber Müdürü ile Yazı İşleri Müdürü Rüştü Aydın MHP’li Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti.

Başkan Tollu: Biz İnanırsak Büyükşehiri Kazanırız!

İstikbal Özel Haber Fatma Aydın/Erdemli- Mersin İstikbal Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatma Aydın ve Haber Müdürü ile Yazı İşleri Müdürü Rüştü Aydın MHP’li Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti. Yerel seçimler ile ilgili görüşlerini içeren sorulara içtenlikle yanıt veren Başkan Tollu ziyaretimizi için teşekkür etti.

BAŞKAN TOLLU BİLİMSEL METODLAR KULLANIYORUZ

Geçtiğimiz genel seçimde Erdemli’de birinci olunduğunu ve bu başarının nedenlerini sorduk. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu, 2014 yılını örnek vererek konuşmasına başladı. Başkan Tollu, “Belediyecilik bilimsel metodlar ile yapılması gerekir, vatandaşın ne düşündüğünü, nelere teveccüh ettiğini öngörmek gerekir. 2014 seçimleri zor bir seçimdi. O zaman Ak Parti bizim rakibimizdi. Erdemli de 49 köy vardı. 48’inde rakibimiz olan parti birinci sırada, öndeydi. Ayrıca Mersin’de kırk belde vardı kırk beldenin on tanesi Erdemlide.  MHP’li olan belde belediye başkanları da başka partilere gitmişti, o şartlarda biz yüzde elli nispetinde oy aldı. Nihai hedef miydi değildi elbet. Vatandaşın tamamının teveccühünü almaya gayret ediyoruz.

2019 YILINDA KAZANAN YİNE BİZ OLDUK

2019 yılında ittifak yaşandı ve o seçimde oy oranımızı koruyamadık ama yine sonuçta çok şükür olumsuzluklara rağmen kazanan yine biz olduk. Oylar ikiye üçü bölündüğü için o oranı yakalayamadık ama ikinci ile aramız da büyük fark vardı. Az önce söylediğim gibi bilimsel metodlar kullanıyoruz. Çok şükür şu anda 2014’te vatandaşın bize büyük teveccühü vardı ve inşallah bu teveccühü önümüzdeki seçimde biz belediye seçiminde partimizin memleketimizin lehine kullanma çabasında olacağız. Genel seçimde de istediğimiz sonuç olmasa da diğerlerine göre oyumuzu koruduk ve azda olsa arttırdık. Ve iyi durumdayız. Bizim için yeterli mi, yeterli değil elbet. Vatandaşımızın teveccühüdür. Ülke geneline bakıldığında en az oy kaybeden yine Milliyetçi Hareket Partili belediyeler. Kayıplara bakılınca yine biz kazançlı sayılırız çünkü, Erdemli olarak oyumuzu koruduk ve inşallah önümüzde yerel seçimler var, yerel seçimde 2014 yılındaki oy oranımızın üzerinde oy alacağımızdan endişemiz yok çok şükür.”Dedi.

CUMHUR İTTİFAKI PARİTLERDEN GİDENLER OLDU GELENLER OLDU

Cumhur İttifakı oyları 2019 yılında seçimlere yansıdı mı? Sorumuza yanıt veren Başkan Tollu, oyların yansımadığını söyledi. Başkan Tollu, “ Cumhur İttifakı olarak 2019 yılında oyu yansıtamadık. Ak Partinin adayı geçmiş seçimde bize rakip iken Ak Parti’nin adayı 2019 seçimlerinde başka bir partiden aday oldu ve DP’den kazanınca ak partiye döneceklerini söylediler ve bu söylemlere inanan Ak Partililer de oldu. Bizi destekleyenlerde çok oldu Allah razı olsun. MHP’den gidenler oldu gelenler oldu malumunuz… Çok şükür biz ikinci parti ile aramızda yirmi bin oy farkı var.” Dedi.

HER SİYASİ PARTİ ADAY ÇIKARTIP HER YERDE SEÇİM KAZANMAK İSTER

Ak Partililer her yerde aday çıkartacaklarını belirtiyorlar diye sorduğumuzda Başkan Tollu, “Onu bilmem tabi ki, parti olmanın amacı vardır. Her siyasi parti aday çıkartıp her yerde seçim kazanmak ister. Bizde isteriz. Ama teşkilatımız bize ne derse, bize ona uyarız. Ayrıca birde ittifak ruhu var. Biz kayıtsız şartsız Ak Partiye destek oluyoruz, Cumhur ittifakına destek oluyoruz Ben öyle tahmin ediyorum ki Genel Başkanımızın önderliğinde Mersin adana Büyükşehir ve ilçelerde bizim olur diye düşünüyorum ama yukarısı ne yapar ne eder bilemiyorum.”Dedi.

TOLLU: TEŞKİLAT NE DERSE ONU YAPARIZ

İstikbal: Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için MHP Genel Merkezi sizin şahsınızı takdir buyururlarsa ne dersiniz?

Başkan Tollu,”Bizim prensip olarak şuraya buraya talibiz, bize şunu yapın, bunu yapın demekten haya ederiz. Öyle bir düşüncemiz olamaz ama teşkilatımız ne buyururlarsa neyi uygun görürlerse onu yaparız.Teşkilat hiyerarşisini biliyoruz ne denirse onu yaparız. ”Dedi.

Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını MHP’ye verildiğini düşünürsek kazanma durumumuz sizce nasıl görünüyor?

TOLLU: GENEL SEÇİMDE ET İLE TIRNAK OLDUĞUMUZU GÖRDÜK BU YEREL SEÇİMLERE DE YANSIYACAKTIR.

Başkan Tollu, “Biz inanırsak kazanırız. İnanmazsak kazanamayız. 2014 yılını örnek göstereceğim. 2014 yılında bizim rakiplerle aramızda 17- 18 bin fark var. Gerideydik. 49 tane köy var ve 49 köyün içinde bir köyde birinci partiydik. Çoğu arkadaşımız dedi ki “Biz bu seçimi kaybederiz” dedi. Niye kaybederiz dedim… Öyle ki, çalışıyoruz, insanları parti gözetmeksizin kucaklıyoruz ve neticede kaybetmedik. Şimdi yerel seçimde Mersin Büyükşehir için yine rakip partiler, Cumhur İttifakından önde gözüküyor 2014 ile benzer bir durum bu. Ama yerel seçimin konjonktürü çok farklırdır. Yerel, genel çok değişir biz burada inanırsak Büyükşehir’i almamamız için hiçbir sebep yok bana göre… Çünkü geçen dönem ittifakı, insanlar hazmedemedi. Bakın meclislerde Cumhur ittifakı çoğunlukta demek ki meclise verilen oylar başkan içinde verilseydi, o zaman seçimi biz kazanacaktık.  Genel seçimde et ile tırnak olduğumuzu gördük bu yerel seçimlere de yansıyacaktır. Şu anda özellikle Erdemli de Cumhur İttifakı ete kemiğe bürünmüş durumda. Ben inanıyorum yerel seçimde Cumhur İttifakı oyları yüzde yüze yakın bir teveccühün sandığa yansıyacağına yürekten inanıyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2023, 14:40

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER