Başkan Seçer, Etik Haftası Etkinliğinde Mersin Büyükşehir Personeliyle Buluştu

SEÇER: “SİZDEN İSTEĞİM; VATANDAŞIMA NAZİK, YARDIMCI, HOŞGÖRÜLÜ OLMANIZ”

Başkan Seçer, Etik Haftası Etkinliğinde Mersin Büyükşehir Personeliyle Buluştu

MERSİN HALKINA HİZMET ETME ARZUSU İÇERİSİNDE ÇALIŞAN HER MESAİ ARKADAŞIM BENİM KARDEŞİMDİR”

“GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK HASTALIĞI İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEK”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Etik Varsa Etki Var’ mottosuyla düzenlediği Etik Haftası etkinliğinde belediye personeli ve minik öğrencilerle buluştu. Eşit, adil ve ilerici bir anlayışla Mersin’e hizmet etmek istediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Sizden isteğim; vatandaşıma nazik, yardımcı, hoşgörülü olmanız. Eğer nezaket içerisinde olursak göreceksiniz ki hayat daha keyifli olur” dedi.

Etik değerlerin, dürüst, adil ve doğru olmanın önemine dikkat çeken Seçer, “Siyasi görüşünden, yaşam biçiminden, etnik kökeninden, bölgesinden dolayı insanı ötekileştirmek günümüzün en önemli hastalığı. Bunlardan uzak olunması lazım” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı statülerde çalışan 11 bin personeli olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Mersin halkına hizmet etme arzusu içerisinde çalışan her mesai arkadaşım benim kardeşimdir” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Etik Varsa Etki Var’ mottosuyla düzenlenen Etik Haftası etkinliğinde Büyükşehir Belediyesi personeli ve öğrencilerle bir araya geldi. Minik öğrencilerin coşkusuyla Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın girişinde karşılanan Başkan Seçer, personele yaptığı konuşmada etik kuralların ve haftanın önemine dikkat çekti. Mersin’e hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Sizden isteğim; vatandaşıma nazik, yardımcı, hoşgörülü olmanız. Eğer nezaket içerisinde olursak göreceksiniz ki hayat daha keyifli olur” dedi.

Minik öğrenciler, Başkan Seçer’i sevgi çemberine aldı

Etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Aliye Pozcu İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim gören minikler katıldı. Minik öğrenciler etkinlik öncesi Başkan Seçer’i sevgi çemberine aldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın girişinde minik öğrencilerin duygu dünyalarını resmettiği “Çocuk Gözüyle Etik Sergisi”ni de gezen Başkan Seçer, çocuklara oyuncaklar dağıtarak, fotoğraf çektirdi.

Programın açılışında İç Denetçi ve Etik Öğretici Ümit Ökten’in “Etik” ve saha personelinin “İmaj” konulu videoları izletildi. Ardından Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin yürüttüğü sosyal faaliyet kulüpleri projesi kapsamında kurulan Şiir Kulübü tarafından şiir dinletisi yapıldı. Sonay Arıdıcı, İbrahim Can, Yahya Vurucu ve Gülsüm İzol birbirinden güzel şiirleri yorumladı.

Bizler büyük bir sorumluluk altındayız”

“Etik Haftası dolayısıyla bir araya geldik” diyerek personele seslenen Başkan Seçer, etik kuralların ve haftanın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Başta, oylarla seçilmiş, insanların güvenini ve itimadını kazanmış bizlerin ahlaklı olması lazım. Etik değerleri bilmesi lazım. Dürüst, doğru ve adil olması, insanları ayırmaması lazım. Günümüzün en büyük hastalığı insanları ötekileştirmek. Siyasi görüşünden, yaşam biçiminden, etnik kökeninden, bölgesinden dolayı insanı ötekileştirmek günümüzün en önemli hastalığı. Bunlardan uzak olması lazım. Herkese adalet dağıtması, bunu da sözde değil özde yapması lazım. Hizmet götürürken başta benim, benim yönetimim altında çalışan en tepedeki genel sekreterden sahada çalışan çalışma arkadaşlarıma kadar herkesin bu anlayış içerisinde olması lazım. Bizler büyük bir sorumluluk altındayız. İnsanların sorumluluğunu alıyoruz. Hukuk karşısında zor duruma düşmemek için dikkatlice çalışmalarımızı yürütüyorsak, yasalara ve kanunlara riayet ediyorsak, görev alanımız içerisinde yetkimiz dâhilinde görevimizi yapıyorsak ve akşam kafamızı koyduğumuz zaman da vicdanımız rahatsa bir sorun yok. Ama hukukun arkasında dolaşıyorsak, derdimiz insanlara hizmet etmek değil de bu makamları kullanarak cebimizi, çevremizi, mensubu olduğumuz siyasi yandaşlarımızın servetine servet katmaksa ve bunlara sizler, özellikle üst yönetimde görev alanlar alet oluyorsa biz hep beraber hukuk karşısında da Allah katında da mahkûm oluruz. Bunu da bilmenizi isterim.”

Mersin halkı bizden kanun çerçevesinde kendilerine hizmet etmemizi istiyor”

Eşit, adil ve ilerici bir anlayışla Mersin’e hizmet etmek istediklerini söyleyen Başkan Seçer, “Zaman zaman siz mesai arkadaşlarımızın amirleri ve idare ile sorunları olabilir. Şundan emin olabilirsiniz. Herkes görevini layıkıyla yapıyorsa; doğruluk, dürüstlük, adillik, işini iyi yapma, hoşgörü, hakkına razı olma, bir başkasının özgürlük alanını ihlal etmeme bunları yerine getiriyorsa idarenin ve başta benim başımızın tacıdır. Benim mesai arkadaşlarım olarak sizlerden istediğim şu; Mersin halkının bizden beklentileri belli. Mersin halkı kanun çerçevesinde kendilerine hizmet etmemizi ve Belediye çalışanlarının yani kamu görevlilerinin kendilerine azami nezaketi göstermelerini istiyor. Sizden isteğim; vatandaşıma nazik, yardımcı, hoşgörülü olmanız lazım. Eğer nezaket içerisinde olursak göreceksiniz ki hayat daha keyifli olur” dedi.

Mersin halkına hizmet eden her mesai arkadaşım benim kardeşimdir”

Hafta dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ndeki mesai arkadaşlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Seçer, pandemi dolayısıyla bir arada olamadıklarını ama bundan sonra farklı sebeplerle bir araya gelmek istediklerini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin farklı statülerde çalışan 11 bin personeli olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Şunu unutmayın. Görevini layıkıyla yapan, bizim sokakta başı dik gezmemize katkı sunan, aldığı maaşın hakkını veren, amacı sadece görevini yapmak ve çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak olan, Mersin halkına hizmet etme arzusu içerisinde çalışan her mesai arkadaşım benim kardeşimdir. Ona yapılmış bir haksızlık bana yapılmış bir haksızlıktır. Ancak belediyeyi siyaseten bir kullanma aracı gören ya da siyaseti hiç alın teri dökmeden bir geçim kaynağı haline getirme düşüncesi olan ve belediyemizin kadrosunda yer alan herkes beni karşısında görür. Bunu da Mersinli vatandaşlarım, insanlık, hak, adalet adına yapmak zorunluluğu içerisindeyim” diye konuştu.

“Mersin, Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline geldi”

Başkan Seçer, Mersin halkına hizmet etme sorumluluklarının olduğunu dile getirerek, “Bu bilinçle 3 yıldır yaptığımız başarılı çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini görüyorum. Dilemiyorum, ummuyorum, görüyorum. Çünkü gece gündüz çalışıyoruz. Mersin, Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline geldi. Mersin, temiz bir şehir haline geldi. Mersin; gülen, özgür, modern, çağdaş bir kent. Mersin, herkesin bir diğerinin yaşam biçimine saygı duyduğu bir kent. Çünkü Mersin; Atatürkçü, çağdaş bir kent. Milletimizi ve vatanımızı severek, bayrağımızın ve vatanımızın değerini, bize atalarımızdan kalan bu mirasın zenginliğini bilerek çalışıyoruz. Onun için kendimizden eminiz. Kalan 2 yıllık süre içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin daha da ötesinde, kalitesini, etkinliğini ve Mersin halkının memnuniyetini daha da artırarak devam edeceğimizi görüyorum” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER