Başkan Kur, Sorunları MHP Genel Merkezi’nde Dile Getirdi

KUR: “MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr.İzzet Ulvi Yönter’le Astsubayların Sorunlarını Ve Çözümlerini Görüştük”

Başkan Kur, Sorunları MHP Genel Merkezi’nde Dile Getirdi

Başkan Kur, Sorunları MHP Genel Merkezi’nde Dile Getirdi

-KUR: “MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr.İzzet Ulvi Yönter’le Astsubayların Sorunlarını Ve Çözümlerini Görüştük”

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, Astsubayların sorunlarını dile getirmek üzere davet edildiği MHP Genel Merkezi’ne gitti. Burada MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr.İzzet Ulvi Yönter ile görüşen Başkan Kur, görüşme hakkında gazetemize yazılı basın açıklaması ile bilgi verdi. Başkan Kur’un yaptığı açıklama metni şöyle; “ Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı olarak her ortamda ve her platformda Emekli ve Görevdeki Muvazzaf Astsubaylarımızın sorunlarını, maddi sıkıntılarını, hukuki meselelerden kaynaklanan “Özlük Haklarındaki” mağduriyetlerini ve bunların çözümünün ivedilikle yapılmasının gerekli olduğunu, Emekli Astsubaylarımızın geçim sıkıntısı içinde olduklarını, her geçen gün daha da yaşamlarının zorlaştığını dile getirdik ve sorunlarının çözümü için siyasi parti farkı gözetmeksizin siyasi yetkililere, İlimizde ve İlimiz dışındaki çeşitli siyasi partilere mensup, görüştüğümüz Milletvekillerine bunları yazılı ve sözlü olarak ileterek yardımlarını talep ettim.

Genelde her yerden olumlu yaklaşım gördük, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. İzzet Ulvi YÖNTER Beyefendinin Danışmanı Sn. Metin PUSAT geçen hafta içinde şahsımı arayarak “Astsubaylarımızın sorunları ve çözümleri hakkında Genel Başkan Yardımcımızın benimle görüşmek istediğini belirterek, 30 KASIM 2021 Tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine davet edildim” Bu gelişmeleri TEMAD Genel Başkanımız Sn.Hamza DÜRGEN ile görüştüm. TEMAD Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Av.Fazıl GÜRLER ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Cemal BAŞER ile birlikte 30 KASIM 2021 tarihinde 4 kişiden oluşan bir heyet ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Dr. İzzet Ulvi YÖNTER Başkanımızla kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde:

  1. Astsubaylara Kıdemli Astsubay Tazminatı verilmesi ve emeklilerine de yansıtılması,
  2. Astsubayların Göreve Başlama Derecelerinin 9/2–8/1 olması ve emeklilerine de Yansıtılması,
  3. Sicil Affı düzenlemesi,
  4. Genel Başkanımız Sn. Hamza DÜRGEN ve Mersin İl Başkanı olarak benim tarafımdan; 26 Hizmet Yılını doldurup emekliye ayrılan bir Astsubayın 2 dereceden emekli olduğunu ve eline ise 3800tl.- 4000 tl arasında bir maaş geçtiğini, bu maaşla yaşam standartlarının çok düşük olduğunu, çözümünün ise 926 sayılı kanuna tabi olan Astsubaylarımızın 3000 olan ek göstergelerinin, ivedilikle 3600 seviyesine çıkarılması için gerekli olan düzenlemenin yapılmasını talep ettik,
  5. Astsubayların mesleğe başlama eğitimlerinin ön lisanstan, lisans seviyesine çıkarılması,
  6. Adi Malul olarak emekli olan Astsubayların durumunun düzeltilmesi,
  7. Astsubaylara tanınan 1/4 Derece/Kademenin Ek göstergesinin 926 sayılı kanuna göre düzenlenmesi,
  8. 18 yaş altında sınıf okullarında geçen sürelerin fiili hizmet süresinden sayılması,

Hususlarında hazırladığımız yasa değişikliği (Genel gerekçe, Madde gerekçeleri ve Kanun teklifi) önerilerimizi sunarak Sn. YÖNTER ’den desteklerini ve mağduriyetlerimizin çözümünün bir sonuca varması için yardım ve desteklerinin devamını talep ve temenni ettik.

Çok sıcak ve samimi geçen görüşmeler sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sn.Dr. İzzet Ulvi YÖNTER, konuları detaylı olarak inceledikten sonra gereken tüm desteği vereceğini beyan etmiş ve “bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde Astsubayların temsilcisi olacağını” ifade etmiştir.

Bu süreç içerisinde bizlere desteklerini ve yakın ilgililerini eksik etmeyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Dr. İzzet Ulvi YÖNTER Beyin Danışmanı Sn. Metin PUSAT’a, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Sn. Serdar SOYDAN’a, MHP. Disiplin Kurulu Üyesi Sn.Taner GÖKÇEK’e de sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Heyetimize ve heyetimizin şahsında tüm Astsubay Camiasına gösterdikleri yakın ilgi ve alakaları için MHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Dr. İzzet Ulvi YÖNTER Beyefendiye çok teşekkür ediyor, Astsubayların bekledikleri haklara kavuşmaları için verecekleri desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”Dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2021, 17:10

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER