Başkan Kur, Çanakkale Zaferi İçin Mesaj Yayınladı

TEMAD Mersin İl Başkanlığının 18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıl Dönümünü Mesajı

Başkan Kur, Çanakkale Zaferi İçin Mesaj Yayınladı

 TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur,yaptığı yazılı basın açıklamasında 18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıl Dönümünü için Mesaj yayınladı. Başkan Kur: “ Bugün Türk Harp Tarihine altın harflerle yazılan “Çanakkale Deniz Zaferi’nin” 108. yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşarken, aynı zamanda da Kutsal Vatan Topraklarınız için canlarını feda eden Şehitlerimizin “Şehitler Günü ”nü idrak ettiğimiz çok önemli bir gündür.

Çanakkale Savaşları yüz yılımızın gördüğü, bir milletin var olması adına yazılan en büyük savaş destanlarından birisidir.

Bugün, Vatan ve Millet sevgisi ile yanıp tutuşan ve memleketimizin bir karış toprağına düşman ayağının değmemesi için yokluklar içinde cepheden cepheye koşan Türk Askerinin savaşta gösterdiği kahramanlık ve vatan sevgisinin belleklerimize kazındığı gündür.

Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler Günü olarak idrak ettiğimiz bu günde kutsal Vatan Topraklarımızı canları pahasına koruyarak Şehitlik Mertebesine eren aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Bugün tek yürek olarak ülkesi için canlarını hiçe sayan, birlik ve beraberlik içinde hareketle Çanakkale Deniz Savaşlarının kazanıldığı, tarihimize “Çanakkale

Geçilmez” diye yazılan, bugün Ulus olma bilincinin tohumlarının atıldığı bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü’nde büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum”Dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER