Başkan Kılınç: "Aksini İspat Etsinler, İstifa Ederim"

namur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın ortaya attığı iddialara yanıt verdi.  

Başkan Kılınç: "Aksini İspat Etsinler, İstifa Ederim"

Başkan Kılınç: "Aksini İspat Etsinler, İstifa Ederim"

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın ortaya attığı iddialara yanıt verdi.  

Anamur'da faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP'li Başarır'ın Anamur Belediyesi'ne ait Sera City Evleri projesinin ihale edilmesi ile ilgili ortaya attığı rant ve menfaat sağlama iddialarının kulaktan duyma ve yanlış bilgilere dayandığını ifade ederek: "25 yaşından bu yana bürokraside ve siyasette çok önemli ve üst düzey görevlerde bulundum. 35 yıllık bürokrasi ve siyasi hayatımda 1 kuruşluk şaibe tespit etsinler, aynı gün belediye başkanlığından istifa ederim." dedi.

Sera City Anamur Evleri projesinin temellerinin 2011 yılında atıldığını, aradan geçen sürede inşaatın yalnızca %65'inin tamamlanabildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:" Burası bizden önceki dönemde ihale edilmiş bir kat karşılığı gelir ortaklığı projesi. Proje 2011 yılında başlatılmış 10 yılda da ancak %65'i tamamlanmış, ayrıca burada inşaat tamamlanmadığı halde 26 adet konut satılmış parası ilgili firma tarafından alınmış, ancak ne daireler teslim edilmiş nede inşaat tamamlanmış. Tabiri caizse burası çürümeye terk edilmiş ucube bir bina idi. Göreve geldiğimizde hem bu ucube görüntüyü ortadan kaldırmak, hem buradan daire satın alan 26 vatandaşımızın mağduriyetini gidermek hemde belediyemize bir gelir oluşturmak amacıyla bu inşaat alanını ihale ile satışa çıkardık. Bizden önce 5 kez satışa çıkarılmış ancak teklif veren olmamış. Biz 2 kere satışa çıkardık, ilk ihaleye giren olmadı, ikincisinde de Mersin'de faaliyet gösteren bir firma gelerek ihaleye teklif verdi ve kazandı. İhaleyi baştan sonra şeffaf, kanunlara uygun bir şekilde yaptık. Ancak Anamur'un kazanmasını hazmedemeyen bazı çevreler bundan rahatsızlık duyarak insanların kafasını karıştıracak şekilde açıklamalarda bulundular." dedi.

"Anamur Belediyesi'nin Harcamaları İle İlgili Kimin Aklında Ne Sorusu Varsa Cevaplamaya Hazırım"

Anamur Belediyesi olarak her konuda hukuka uygunluk ve şeffaflığı ilke haline getirdiklerini belirten Başkan Kılınç: "Sayın Başarır beni arayıp söz konusu ihale ile ilgili bir soru sorsa idi bununla ilgili bilgi ve belgeyi kendisiyle paylaşmaktan çekinmezdim. Bu sadece bu beyefendi ile iligili bir durum değil, sıradan bir vatandaşımız, üst düzey bir bürokrat ya da bir siyasetçi de olsanız aklınızda en ufak şüphe varsa Anamur Belediye Başkanlığı ile ilgili bütün bilgi ve belgeleri tüm şeffaflığı ile sunmaya hazırım." dedi.

"Amacımız Birileri İle Kavga Etmek Değil, Kentimize Hizmet Etmek"

Dava açarak mahkemede haklarını arayacaklarını da sözlerine ekleyen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:" Biz hiç kimse ile kavga etmek ve bununla gündeme gelmek niyetinde değiliz.” Dedi..

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2021, 12:10

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER