Başkan Kahveci: Yarım Milyonluk Bir Aileyiz

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/Mersin-Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi'nin istişare toplantısı yapıldı.

Başkan Kahveci: Yarım Milyonluk Bir Aileyiz

Başkan Kahveci: Yarım Milyonluk Bir Aileyiz

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/Mersin-Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi'nin istişare toplantısı yapıldı. Kahvaltılı yapılan etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nde katıldığı etkinlikte memurların sorunları dile getirildi.

GÜNGÖR: TÜRK SAĞLIK SEN HAKKI SAVUNUP HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURUŞUN ŞANIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör yaptı. Davetlilere hoş geldin mesajını ileten Başkan Güngör, “Bizim ilkemiz önce ülkemiz diyen, haklı dava güçlü sendika düsturu ile hareket eden Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen’in mensubu olmaktan şeref ve onur duyarım. Türk sağlık Sen hakkı savunup haksızlığa karşı dik duruşun şanıdır. Vatan sağ olsun milletim var olsun diyenlerin ortak noktasıdır. Sadakati devlete hizmeti millete olanların adıdır. Şahsi menfaati için değil, sağlık çalışanların hakkı olan menfaati için mücadele edenlerin adıdır” diyerek sendikalarına sahip çıkmalarından dolayı üyelere  teşekkür etti.

ERCAN: HER ÜYEDEN BİR ÜYE İSTİYORUM

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan konuşmasında, davetlilere hoş geldin diyen Başkan Ercan, Mersin’de 14 bin Türkiye Kamu-Sen üyesiyle birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza sendikacılık yapmaya çalışıyoruz” diyerek yetkili sendikacılık çalışmalarının başladığını belirterek; Türk Sağlık Sen’in üye arttırılması için her üyenin bir arkadaşını üye yapmalarını istedi. Başkan Ercan, 14 Nisan tarihi diğer sendikalardan istifa eden arkadaşları üye yapmanın son günü olduğunu ve ilk kez sendika üyesi olacakların da tarihi 14 Mayıs’ta son bulacağını hatırlatarak Türk Sağlık-Sen’in yetkili sendika olması temennisinde bulundu. Etkinliği düzenleyen Başkan Ayhan Güngör’e teşekkür etti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuşmasına teşkilat ile gurur duyduğunu belirterek güçlü yapı sağlam temellere oturmuş, değerlere önceleyen bir teşkilat olduğunu söyledi. Sendika hizmetleri verdiği anlarda vefat eden sendika başkanlarını rahmetle anan Başkan Kahveci, ülke için çalışacaklarını söyleyerek hak ettiğini de mutlaka alacaklarının altını çizdi.

KAHVECİ: YARIM  MİLYONLUK BİR AİLEYİZ

“Türkiye Kamu Sen gerçeği var. Biz şu anda yarım milyonluk bir aileyiz.  Adında Türk ifadesi olan bir kurumun üyesi olmak bizim için gurur kaynağıdır. Bazı İnsanlar T. Kamu-Senin nöbet mücadelesini anlamakta zorlanabilirler. Çokta uğraşmıyoruz onların anlaması için. Ama biz neyin mücadelesini verdiğimizi biliyoruz. Bu memleketi yaşatamazsak bu devlete sahip çıkamazsak bu milletin geleceği ile ilgili endişe duymazsak, Sivil Toplum Kuruluşu olarak vazifemizi yapmamış oluruz. İşte Suriye örneği, Irak örneği ve çok yakın zamanda Ukrayna örneğini görüyorsunuz. İnsanlar bırakan Sendika haklarını yaşam haklarını dahi koruyamıyorlar.  Onun için diyoruz ki evet, Devlet bizim için ebed müddettir. Devletimizi yaşatacağız. Ama sendikal mücadelemizi de Şeyh Edebali’nin söylemiş olduğu “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” düsturu üzerine kuracağız” Dedi.

Özgür, bağımsız, düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir vatan toprağınız yoksa orda hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Türkiye Kamu-Sen boşuna söylememiş, Türkiye Sevdasını ekmek davasının önüne koymuş. Biliyor ki memleket elden giderse bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok” dedi.

Başkan Kahveci memur sorunlarını de dile getirdiği konuşmasında, memurların alım gücünün azaldığını belirterek kalıcı bir ücret politikasının ortaya konulmasını istedi. Başkan Kahveci sağlık çalışanlarına yapılan şiddet ile kadınlara yapılan şiddeti gündemine alarak tedbirlerin arttırılması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.

Konuşmaların ardından günün anısına plaketler takdim edildi. Sonra Sağlık Şehitliği ziyaret edilerek burada dua edildi. 

Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi'nin kahvaltı etkinliğindeyiz. İstişare toplantısına T. Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcıları: Ümit Turhan, Mücahit Gökhan Şahin, Mustafa Köse, Kemal Kazak,  T.Kamu-Sen Mersin İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Metin Ercan, Adana 1 Nolu Türk Sağlık-Sen Başkanı Serkan Oluk, Adana Üniversite Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ali Uçar Atik, Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, yöneticiler, üyeler, davetliler ve basın Mensupları katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER