AVCI MARKET’DEN İSRAİL MALLARINA BOYKOT

Tülay Avcı, -“İsrail malı olan ürünleri kaldırdım. Yerine yerli ve Türk malı ürünleri koyuyorum.”

AVCI MARKET’DEN İSRAİL MALLARINA BOYKOT

AVCI MARKET’DEN İSRAİL MALLARINA BOYKOT

Tülay Avcı, -“İsrail malı olan ürünleri kaldırdım. Yerine yerli ve Türk malı ürünleri koyuyorum.”

 

4mevsim Özel Haber / 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve halen devam eden İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve orantısız güç kullanarak masum insanları, kadınları ve çocukları katletmesi nedeniyle zulme sessiz kalmayanlar tepkisini dile getiriyor.

İnsanlık zulmünün acı ve ağır bilançosu her geçen gün artan Gazze için elinden geleni yapmayı hedefleyen Mersin ili Toroslar bölgesinde esnaf olan;  Avcı market sahibi Tülay Avcı,  önce insan olarak daha sonra da esnaf olarak zulme sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek İsrail mallarını boykot ederek satmama kararı aldığını söyledi. İsrail ürünleri satmama kararı aldığını gelen müşterilerine de söylediğini belirten Avcı, bazılarının kendisini desteklediğini bazılarının da boykot ile olmaz dediğini anlattı.

İSRAİL MALLARINI SATMAMA KARARI ALDIM

İzlediği videolardan, orada yaşanan zalimce tutumlardan vicdanının rahatsız olduğunu ifade eden Tülay Avcı,  “Biz aslında çok geç kalmışız. Yerli ürünlerimizi satmak, kendi ülkemizi kalkındırmak varken İsrail mallarını hep satmışız. Buna benim yüreğim dayanmıyor. Bir şeyler yapmak istedim. Hem insan hem esnaf olarak bu zulme İsrail mallarını boykot ederek ve satmayarak dur demek istedim” dedi.

Avcı, “Filistin’deki vahşete, çoluk çocuk demeden katledilen o insanlara hiçbir şey yapamamak beni çok üzdü. Ben de düşündüm İsrail mallarını satmama kararı aldım. İsrail ürünü olan malları reyona koymadım kaldırdım. Yerine Yerli ve Türk malı ürünlerini koyuyorum.

KENDİ TÜRKİYEMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİMİZE ONLARI GÜÇLENDİRDİK

Biz bunda aslında çok geç kaldık. Hepimizin suçu var. Getirdik bütün mallarını doldurduk sattık ve onları güçlendirdik. Kendi Türkiye’mizi güçlendireceğimiz yere onları güçlendirdik. Gerçekten çok üzülüyoruz. İğneler ile ayakta duruyorum. O katliamları görüyorum. Kimi insan diyor ki izlemeyin; Hayır diyorum izlemeliyiz ki vicdanımız sızlasın. Vicdanımız sızlasın ki bir şeyler yapalım. Elimiz kolumuz bağlı durmayalım. Sen ne yapabilirsin diye sorarsan İsrail mallarının reyonu boş olduğunda en azından satmıyorum diyerek içim soğuyor. İnsanlara anlatıyorum.  Bunu almayın, şunu almayın küçük de olsa insan olarak mücadelemi burada sonuna kadar veririm. Gerekirse kola dolabını da kaldıracağım. Bütün İsrail ürünleri olan dolapları kaldıracağım. Çünkü biz kendi kendimize zarar verdik.

SU TAŞIYAN KARINCA MİSALİ, EN AZINDAN SAFIMIZ BELLİ OLSUN

Aslında Filistin bize neyi öğretti. Mesela toptancılar yerli malı ürünleri için gelirlerdi abla şunları, bunları yazalım yerli malımızı derlerdi. Yok derdim o ürünler gitmez ki, insanların alıştıkları ürünler gider derdim.

Kola mesela benim bu sene sattığım kolanın haddi hesabı yoktu. Hep ne yaptık belimiz kırılıyordu. Kolayı taşı getir götür.  Meğer biz onların hamallığını yapıyorduk kimin İsrail’in. Burada hepimizin suçu var. Bize diyorlardı bu kola Amerika malı. Bile bile gözümüz kapalı o ürünleri satıyorduk. Şimdi vicdanım sızlıyor. Maddi durumum iyi olsaydı daha çok şey yapardım. Ama elimden geldiğince daha çok şey yapacağım.

Hz İbrahim’i ateşe atıyorlar. Karınca geliyor su var ağzında. Sen ne yapıyorsun ateşi söndüreceğini mi zannediyorsun diyorlar. En azında safımız belli olsun diyor.  Bizimde öyle. Dimdik duralım. Safımız belli olsun. Hûd Suresi 113 Ayet diyor ki, zulmedenlere meyletmeyin; sonra size de ateş dokunur. Biz bu ayeti görmezden gelemeyiz. Müslümanız çünkü.

Gelen müşterilere söylüyorum. Mahalleden çevreden müşterilere söylüyorum. Abla haklısın diyorlar yerli malı ürünlerini getirdim. Yavaş yavaş insanlar alışıyor.

ASIL HEDEFİN TÜRKİYE OLDUĞU BARİZ ORTADA

Bugün bir bayan geldi. Abla dedi ama onların ürünlerinin lezzeti de çok güzel. Kızım o senin nefsin dedim. Sen kendi nefsini köreltmelisin. Sen cenneti kazanmak için Allah’ım ben o İsrail ürününü almadım diyebilmelisin. Allah hepimizi görüyor, biliyor.

İnsanlarımız çok duyarsız. Türk milleti gerçek bir boykot yapsa daha değişik olurdu birbirimize daha da kenetlenebilirdik.

Toptancılara söylüyorum insanlara anlatıyorum. Söylemek zorundayız. Eğer söylemezsek, banane dersek o ateş hepimizi yakar. Asıl hedefin Türkiye olduğu bariz ortada. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. Herkes susmuş, katliama hiçbir şey yapamıyoruz.

BOYKOTU ÇOK KÜÇÜMSÜYORLAR, HALBUKİ ÇOK ÖNEMLİ

Bugün bir amca geldi markete. Kola istedi abi ben boykot ediyorum artık almıyorum dedim. Dükkânda ki ürünler eski ürünler bu arada. Aman abla dedi ne yapacaksın, onunla bir şey olmaz boykotlar ile bir şey olmaz dedi. Ben kaç defa hacca gittim geldim şimdi beni çağırsalar harbe gidecektim. Dedim ki amca seni zaten harbe çağırmazlar ki direk üzerine bomba yağdırırlar. Kimse senin eline silah verip harbe git demez ki. Boykotu çok küçümsüyorlar. Aman diyorlar ne olacak. Hâlbuki boykot çok önemli.

İsrail savaşı başlattığından beri ben sadece iki defa ürün yazdırdım kolaya, o da zorladılar çünkü kola dolabı onların dediler ki abla fatura çıkmamız gerekir. Ki biz pazartesi, perşembe iki defa ürün yazdıran bayiyiz gold nokta derlerdi bize. Şimdi bakıyorum vay diyorum halime. Ben ne yapıyormuşum. Haram yediriyoruz. Çünkü benim sattığım kolaların parasıyla mermi aldı silah aldı Müslüman kardeşlerimizi öldürüyorlar. Bu yüzden bütün Müslümanlar birleştiğinde kenetlendiğinde çok büyük bir boykot yapılabilir.

ABLA İŞİNE BAK ZARAR EDERSİN DİYENLER DE OLDU

Bana dediler ki abla işine bak sen niye böyle yapıyorsun sen zarar edersin herkes işine bakıyor senden almayan 100 metre ilerden gider ürün alır. Olsun edeyim dedim en azından o reyona baktığımda vicdanım sızlamaz. İçim soğur. Herkese söylüyorum. Kimisi umursamıyor,  kimisi çocuklarına söylüyor.

Şimdi gelip deseler abla şu kola dolabını kaldır biz sana dolap vereceğiz. Hemen kaldırırım. Şimdi kışa giriyoruz. Dolabı kapatıp ben içerdeki dolabım ile de gayet satış yapabilirim. Her şeyi yapabiliriz. Yeter ki imanımız kuvvetli olsun. Benim oğlum Ali o kadar çok kola içerdi ki, hiç demedik kola İsrail malı, içme demedik. Ama şimdi savaş başladığından beri “o kolayı ağzıma bile almıyorum o bebekleri izlerken içim almıyor diyor.”

Boykot edenlerde var, vurdumduymaz insanlarda var. Biz elimizden gelen çabayı gösterip safımızı belli edelim. Allah yar ve yardım etsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2023, 15:30

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER