“Asırlık Yürüyüşü Devam Ettirdiler”

Aynı ruh ve heyecanla bir araya geldiler, 102 yıl önce gidilen yoldan yürüdüler.

“Asırlık Yürüyüşü Devam Ettirdiler”

“Asırlık Yürüyüşü Devam Ettirdiler”

Aynı ruh ve heyecanla bir araya geldiler, 102 yıl önce gidilen yoldan yürüdüler. Mersin Erdemli ’de Kuva-yi Milliye ruhu düzenlenen törenle yaşatıldı. Törenin adresi ise 1422 rakımında bulunan Güzeloluk Mahallesiydi.

Güzeloluk’tan yola çıkan ve İçel Kuva-yi Milliye Fedai Müfrezeleri saflarına katılan kahramanların anıldığı programda ‘Kurtuluşa Yürüyüşü’ ile o gün gidilen yolda yürüdüler.

Erdemli Belediyesi, Güzeloluk Mahalle Muhtarlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Erdemli Şubesi işbirliği ile düzenlenen program, saygı duruşu ve Erdemli Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Kahramanlarımız için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Yiğitliği, kahramanlığı temsil eden oyunlarla birlikte, yöresel oyunlar sergilendi. Türk milletinin umut ışığı olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise "Bizim sorumluluğumuz sadece topraklarımızı savunmaktan geçmiyor, dünyadaki tüm mazlumların, tüm mezalim altında olanların soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın da özgürlüğünü sağlamak gibi bir vizyon ve misyonumuz var. Onun için ülkemizin birlik içerisinde, beraberlik içerisinde bizi biz yapan değerlerin etrafında toplanarak İnşallah ülkemizi Büyük Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaştıracağız. Hepimiz gerektiğinde Allah göstermesin, ülkemiz sıkıntıya düştüğünde hepimiz can vermeye, kan vermeye hazırız" diye konuştu.

Güzeloluk Mahallesi’nde düzenlenen programın ardından, kortej eşliğinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında kahramanların Kuva-yi Milliye’ye katılmak üzere gerçekleştirdiği yürüyüş yeniden canlandırıldı.

Öte yandan program yürüyüş noktasına varılmasının ardından çorba ikramı ile sona erdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Refik Erdem
Ahmet Refik Erdem - 2 yıl Önce

Haber yaptığınız için teşekkürler. Ancak günün anlam ve öneminde bilgi eksikliği var. İşgale uğramayan İçel'de oluşturulan İçel KUVA-Yİ MİLLİYE' si müfrezeleri Güzelolukta toplandılar. Atatürk'ün "ileri harekat başlasın" emri ile28 Şubat 1920 de 1. Bölük harekatı başlattı. İşgal bölgesi Mersin sınırına girerek Sorgun üzerinden Aslanköye ulaşıp oradaki Fr. Karakolunu basarak teslim aldı, Aslanköyü kurtardı. İçel Kuva-yi Milliyesi 2. Ve 3.Bölükler de Elvanlı Nahiyesini Karahıdırlı, Tömük ve Alata Köylerini kurtardılar...

SIRADAKİ HABER