Anamur Belediyesi Deprem Bölgelerine Çıkarma Yaptı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem nedeniyle yardım toplama çağrısında bulunan Anamur Belediye Başkanlığı depremin üçüncü gününde yardım toplama faaliyetlerini sürdürüyor.

Anamur Belediyesi Deprem Bölgelerine Çıkarma Yaptı

Anamur Belediyesi Deprem Bölgelerine Çıkarma Yaptı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem nedeniyle yardım toplama çağrısında bulunan Anamur Belediye Başkanlığı depremin üçüncü gününde yardım toplama faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile başlatılan yardım toplama kampanyasında şu ana kadar depremin etkilediği Osmaniye’ye 3 tır, Hatay Belen’e 2 tır, Kahramanmaraş Merkez’e 3 tır ve 1 kamyon odun, Kahramanmaraş Elbistan’a 3 tır ve 1 kamyon odun, Hatay Belen’e 1 mobil yemek aracı, Malatya’ya 2 tır, Adıyaman Besni’ye 1 tır, Adıyaman Tut’a 1 tır, Gaziantep Islahiye’ye 2 tır ve Hatay Tıp Merkezi’ne 1 tır tıbbi malzeme, ilaç ve hijyen malzemesi olmak üzere toplam 21 tır yardım malzemesi desteği sağlandı.

Yardım tırlarının yanı sıra arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları için belediyeye ait 1 paletli kepçe, 1 kazıcı yükleyici, 2 kamyon, 1 tır, 2 binek araç ve 10 personelden oluşan yardım ekibi Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderildi.

Ayrıca özel şirketlerden Anamur Belediyesi tarafından görevlendirilen 10 adet iş makinesi ve 7 adet tır Hatay’ın Belen ve Kırıkhan ilçeleri ile Gaziantep’in Islahiye ilçesine gönderilerek arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı.

Toplanan yardım ekipleri ile birlikte yola çıkarak depremin etkilediği Adana, Osmaniye ve Hatay’da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bölgede oluşturulan Deprem Koordinasyon Merkezlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Kılınç: “Depremin Ardından Sahaya İnen İlk Belediye Anamur Belediyesi’dir”

10 ilin etkilendiği deprem felaketinin ardından ilçede seferberlik ilan eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, deprem sonrasında sahaya inen ilk belediyenin Anamur Belediyesi olduğunu ifade etti. Toplanan yardımlar ve görevlendirilen iş makineleri ile deprem bölgesini ziyaret eden Başkan Kılınç: “Maalesef Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen bir deprem yaşadık. Kayıplarımız ve yaralılarımız var. Devletimiz tüm imkanları ile deprem bölgesinde yardım çalışması gerçekleştiriyor ancak hem deprem bölgesinin genişliği hem de yıkılan bina çokluğu nedeniyle biran önce deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bir yardım kampanyası başlatma kararı aldık ve vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk. İlk duyurumuzu yaptıktan 15 dakika sonra vatandaşlarımız yardımları belediyemize ulaştırdı. Bizlerde süreci hızlıca koordine ederek belediyemizi yardım toplama merkezine dönüştürdük. Yardım toplamanın yanı sıra deprem bölgeleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilk etapta belediyemize bağlı iş makinelerini bölgeye sevk ettik. Bunun yanında özel firmalarla yaptığımız görüşmeler sayesinde firmalara ait iş makinelerini de belediyemiz adına görevlendirerek bölgeye sevk ettik. Şu anda deprem bölgesinde 20 civarında iş makinesi ve aracımız arama kurtarma çalışmalarında aktif görev alıyor. Deprem bilgisinin gelmesinin hemen arkasından gerek yardım malzemelerinin toparlanarak bölgeye ulaştırılması gerekse iş makinelerinin bölgeye sevk edilmesi konularında sahaya ilk inen belediye Anamur Belediyesidir. Sağ olsun hemşehrilerimiz bizim beklediğimizin çok daha üzerinde bir duyarlılık sergileyerek bizleri duygulandırdı. Gencinden yaşlısına bu kadar duyarlı bir kentin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyor, Anamurlu hemşehrilerimle iftihar ediyorum” dedi.

Yardım kampanyalarının devam ettiğini belirten Başkan Kılınç, kışlık elbise, mont, bot, battaniye, elektrikli ve tüplü ısıtıcı başta olmak üzere deprem bölgesine bağışta bulunmak isteyenlerin talep edilen malzemeleri temin ederek Anamur Belediyesi’ne teslim edebileceklerini ifade etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER