Altunok, “Silifke’lileri özlediği projelere kavuşturacağız”

Silifke’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke ve Silifkeliler için hazırladıkları yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Altunok, “Silifke’lileri özlediği projelere kavuşturacağız”

Altunok, “Silifke’lileri özlediği projelere kavuşturacağız”

Silifke’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke ve Silifkeliler için hazırladıkları yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Belediye başkanlığı seçimlerinde kendisine verilen destekler için belediye meclis üyelerine de teşekkür eden Başkan Altunok yaptığı açıklamada, “Kurban bayramı süresince artan ilçe nüfusuna rağmen belediye olarak hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Kurban bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle kutlayamadığımız 24 Temmuz Basın Bayramınızı da yürekten kutluyorum. Haber ve yorumlarınızla bizlere her zaman ışık tutuyorsunuz. Belediye çalışmalarımızı ve projelerimizi yayın kuruluşlarınızda değerlendirerek  kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmeye devam ediyorsunuz. Hepinize bu duyarlı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok basın mensuplarına yönelik yaptığı özel değerlendirmede bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Başkan Altunok, otizmli çocuklar yaşam merkezi, Bilim merkezi ve kütüphane, Doğan Cüceloğlu sevgi parkı, 24 saat Göksu, asma köprü ve dar gelirli aileler için başlattıkları sosyal konut projesinin yanı sıra Silifke ve Silifkelileri özlediği projelere kavuşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezi

Silifke Belediye Başkanı Altunok, “Göreve geldiğimiz günlerde ilçemizde yaşayan otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte bir kahvaltı programına katıldık. Bu toplantıda böyle bir merkezin ilçemize acilen kazandırılması gerektiğine inandım. Pencereden ailesi ile birlikte dışarıda özgürce oynayan çocukları izleyen özel çocuklarımızın bu durumu karşısında hemen belediye birimlerimizi harekete geçirerek bu projenin hazırlığını yaptık. Yer tespiti ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de yaptığımız görüşmeler sonucu bu merkezin yapımına başladık. Bu merkezimiz şu anda hizmete açıktır. Şimdilik merkezimizden 30’u aşkın otizmli çocuğumuz faydalanmaktadır. İlçe Kaymakamlığımız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden de aldığımız desteklerle hem merkez içerisinde eğitime yönelik hizmetlerimiz, hem de merkez dışında özel çocuklarımızın faydalanabileceği oyun alanları oluşturduk.

Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim meleklerimiz, onlar bizim baş tacımızdır.

Engelsiz sanat atölyemizi de faaliyete sunarak bu özel çocuklarımızın eğitimine katkı sağlıyoruz. Merkezimizde bulunan özel çocuklarımıza öğretmenlerimiz nezaretinde spor, resim, müzik, halk oyunları ve el becerileri gibi alanlarda eğitim veriyoruz. Özel çocuklarımızın aileleri ile sürekli iç içeyiz, bu merkezi oluşturmamızda bizleri yönlendiren ailelerimiz her zaman olduğu gibi bu merkezin açılmasına da büyük katkılar sağladılar. Ailelerimize ve burada görev yapan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Taşucu Bilim Merkezi ve Kütüphane

“Çocuklar ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında büyük ve önemli bir hizmeti daha halka sunma hedefimize ulaştık” diyen Başkan Altunok açıklamasında, “Taşucu mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait binayı bilim merkezi ve kütüphane olarak düzenledik. Şu anda gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişmesine ışık tutacak bilim ürünleri bu merkezimizde yer almaktadır. Pandemi nedeniyle hizmete açamadığımız bu merkezimizi normalleşme süreci ile birlikte yeni eğitim-öğretim döneminde halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu merkezi şehrimize kazandırmamızda asıl amacımız gençlerimizin daha tasarımcı bir nesil olmaları, yeni modeller üretmeleri ve bu sayede de gerçek anlamda yerli üretimin desteklenmesini hedefliyoruz. Bilim merkezimiz aynı zamanda çevre il ve ilçelerden gelecek gençlerimize ve çocuklarımıza da hizmet verecektir. Gençlerimiz okullarda aldıkları teorik bilgileri bu merkezde pratiğe dönüştürerek, bilgilerinin uygulamadaki örneklerini göreceklerdir. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin daha donanımlı ve daha modern eğitim araçları ile kendilerini geleceğe hazırlayacakları bu merkezimizde Ay Kiosku, Mars Yüzeyi ve Robotu, Dünya Güneş Ay Modeli, Sonsuzluk Koridoru, Satürn V Modeli, F16 Solo Türk Jeti, Dinazor Maketi, Uzay Çadırı, Denge Tüneli, Elektro Manyetik Spektrum, Beroulli Üfleyicisi, Robot, Suda Dalga ile Elektrik Üretimi ve daha bir çok bilim ürünleri yer almaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Sevgi Parkı

“Bir süre önce vefat eden  Silifke’mizin yetiştirdiği Psikolog ve Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ismini doğup büyüdüğü Silifke’mizde yaşatmak istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Sadık Altunok konuşmasında, “Bir süre önce aramızdan ayrılan değerli hocamız Silifke’mizin yetiştirdiği Psikolog ve Yazar Prof Dr Doğan Cüceloğlu’nun vefatından büyük bir üzüntü duyduk. İlçemize bağlı Mukaddem mahallesinde 1938 yılında dünyaya gelen Hemşehrimiz Doğan Cüceloğlu, yazdığı kitaplar, verdiği konferanslar,  seminerler ve televizyon programları ile eğitim dünyasına ışık tutmuştur. Yaşamı süresince ve düzenlediği her konferans ve söyleşilerde Silifke’li olduğunu ön planda tutan değerli büyüğümüz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ismini bizde Silifke’mizde yaşatma kararı aldık. Mart ayı olağan meclis toplantısı gündeminde de ele aldığımız ve belediye olarak Gazi Mahallesi İlhan Akgün Caddesi üzerinde yapımına başladığımız parka Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu sevgi parkı adı verilmesi kararına üyelerimizde oy birliği ile destek vermiştir. Ülkemizin en değerli psikologlarından, ömrünü insanların iyiliğine adamış, hocamız, yazarımız Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ismini Silifke’mizde yaşatacağız” diyerek tüm Silifkelilerin Cüceloğlu’nun adını yaşatılması konusunda alınan kararlardan dolayı Başkanı Altunok’a teşekkür ettikleri de öğrenildi.

24 Saat Göksu Projesi

Başkan Altunok konuşmasına devamla, “Belediye olarak kentimiz ve halkımız için yaptığımız her yatırım ve projenin gerçekleştirilmesinde büyük gayret gösteriyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize miras olarak bırakacağımız modern ve gelişmiş bir Silifke yolunda emin adımlarla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Atik mahallesi Göksu ırmağı kenarında yapımı süren 24 Göksu projemizin de sonuna geldik. İçerisinde emekli vatandaşlarımızın faydalanacağı bir kıraathane ile birlikte modern aydınlatma sistemleri, oyun alanları, kafeteryalar, yürüme yolları, yeşil alanlar oluşturduk. Bu proje içerisinde ayrıca gençlerimizin isteği üzerine ışık tüneli, masa tenisi, oturma bankları ve bir de kaykay pisti yer almaktadır. Silifke’mizin gelişmesi ve güzelleşmesi için hayata geçireceğimiz yeni projelerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımız kısa zamanda bu güzel ve modern hizmetlere kavuşacaktır” diyerek vatandaşlara bilgiler verdi.

Asma Köprü

“Silifke’lilerin özlediği asma köprü projesini gerçekleştirmek bize nasip oldu” diyerek devam eden çalışmalarla ilgili olarak bir bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Altunok, “Her geçen gün artan araç ve yaya trafiği yoğunluğunu aşağıya çekmek ve özellikle de yayalarımıza büyük fayda sağlayacak olan asma köprü projemizde de artık sona yaklaşmış bulunmaktayız. Şehrimizi ikiye bölen Göksu ırmağı üzerinde yapımı devam eden asma köprü projemizi önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Göksu ve Saray mahallelerini bir birine bağlayacak olan ve özellikle de yayaların kullanımına sunacağımız asma köprümüz 3 metre genişliğinde ve 93 metre uzunluğunda çelik halatlı olarak yapılmaktadır. Bu köprümüzü hizmete açmakla birlikte Göksu ırmağının her iki tarafında yaşayan vatandaşlarımız kısa yoldan yaya olarak ulaşımlarını kolaylaştıracaklardır. Asma köprü projemizi kısa süre sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Hayata geçireceğimiz bu projelerimizle hem Silifke’mizi gelişip güzelleştireceğiz, hem de insanlarımızın yaşamını daha kolay hale getireceğiz” diyerek halka müjdeli bir haberi de ulaştırdı.

Sosyal Konut

Silifke Belediye Başkanı Altunok açıklamasında, “Dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapabilmek amacıyla başlattığımız toplu konut projemiz de tüm hızıyla devam etmektedir. İlçemize bağlı Yeni Mahalle (TOKİ) konutları bölgesinde yapımına başladığımız 32 dairelik sosyal konutları hak sahiplerine verdiğimiz süreden önce teslim etmek arzusundayız. Dar gelirli ailelerimize destek olmak amacıyla başlattığımız sosyal konut projemizde hak sahiplerimizi kira öder gibi aylık ödemelerle ev sahibi yapmak istiyoruz. Ev sahibi olma sevinci yaşayan hemşehrilerimize huzur, güven ve modern bir yapıya sahip olacak yeni konutlarında oturabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sürdüreceğimiz gayret ve çabalarımızla dar gelirli ailelerimizi 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde evlerine kavuşturacağız” diye konuştu.

Altunok ayrıca, 24 saat Göksu projesinin 2. Etabı, Saray mahallesi Cavit Erden Caddesi sokak sağlıklaştırması, Göksu mahallesi Abdi İpekçi ve Atatürk Caddesi arası asfaltlama, kaldırım düzenleme ve sokak aydınlatması ile ilgili önemli bazı projeleri de kısa sürede hayata geçireceklerini bildirdi.

Korona virüsle mücale konusuna da değinen Başkan Altunok, belediye olarak dün olduğu gibi bugünde aynı duyarlılık ve hassasiyetle  çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hemşehrilerimizin ve ilçemize tatile gelen misafirlerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlak suretle uymalarını rica ediyorum. Tedbiri elden bırakmamalıyız” diyerek yeniden artış gösteren vaka sayılarına dikkat çekti.

Göksu otelde düzenlenen basın toplantısına ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP İlçe Başkanı Levent Nogay’da eşlik etti.

26.07.2021, Mevlüt Partal, Silifke,

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2021, 13:22

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER