Akkuyu NGS Türk Çalışanlarından Mesaj Var

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) çalışmalar süratle devam ediyor. TSM Enerji ile projede yer alan tüm şirketler ile sözleşmeler yeniden imzalanmaya devam ederken Akkuyu NGS Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da Türk işçi ve çalışanlarına yönelik bir video mesaj yayınlamıştı.

Akkuyu NGS Türk Çalışanlarından Mesaj Var

AKKUYU NGS TÜRK ÇALIŞANLARINDAN MESAJ VAR: “DÖRT REAKTÖR TAMAMLANINCAYA KADAR İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) çalışmalar süratle devam ediyor. TSM Enerji ile projede yer alan tüm şirketler ile sözleşmeler yeniden imzalanmaya devam ederken Akkuyu NGS Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da Türk işçi ve çalışanlarına yönelik bir video mesaj yayınlamıştı. Zoteeva video mesajında, “Sahada çalışan tüm çalışma arkadaşlarımızın güvenliğinin sağlanması ve onlara karşı yükümlülüklerin koşulsuz olarak yerine getirilmesi bizim teminatımız altındadır. Onların haklarının asla zarar görmemesi ve korunması konusunun her zaman takibinde olacağız” demişti. Zoteeva’nın video mesajının ardından Akkuyu NGS’de Türk şirketlerinin çalışanlarından da mesaj var. Türkiye’nin ilk nükleer santrali inşa eden çalışanlar, “Dört reaktör tamamlanıncaya kadar işimizin başındayız” dediler.

SAYIN İNŞAAT YAPI MÜDÜRÜ UMUTCAN DOĞAN: “KESİNTİSİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Sayın İnşaat Yapı Müdürü Umutcan Doğan: “Gece ve gündüz vardiyası olmak üzere kesintisiz çalışmaya devam ediyoruz. Türk ve Rus alt taşeronlarımız ile sıkıntısız bir süreç yürütüyoruz” dedi. Akkuyu NGS’de çalışmanın kendileri için önemli bir tecrübe olduğuna işaret eden Doğan, “Tamamlandığında ülkemiz için muhteşem bir enerji kaynağına dönüşecek. Dört reaktör tamamlanıncaya kadar işimizin başındayız. Rus ve Türk paydaşlarımız ile projeyi hep birlikte başarılı bir şekilde yürüteceğiz.” 

MALTA YAPI PROJE MÜDÜRÜ MURAT DOĞAN: “TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN BU PROJEYİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Malta Yapı Proje Müdürü Murat Doğan: “Şu anda 137 kişi çalışıyoruz. Ay sonuna kadar 300 kişi ile çalışmaya devam edeceğiz. 137 kişinin şu anda yüzde 99’u Türk çalışanlardan oluşuyor. Diğer arkadaşlarımız ise yurt dışından gelen arkadaşlarımız ile personellerden oluşmaktadır. 300 kişiye ulaştığımız zaman da bu denge değişmeyecektir. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu projeye Malta Yapı olarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla yoğun çalışmamız ve yoğun tempomuz devam ediyor. Bu şekilde Türkiye’nin ihtiyacı bu projeyi yetiştireceğiz.”

AYDINER İNŞAAT YAPI DENETİM MÜDÜRÜ RIFKI TÖREMEZ: “TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR KAZANIM OLACAK”

Aydıner İnşaat Yapı Denetim Müdürü Rifki Töremez: “Sosyal sigortası yapılmış 1750 kişi mevcudumuz var. 1750 kişi içerisinde 25 tane yabancı uyruklu çalışanımız var. Yeterli mobilizasyon sağlar sağlamaz biz sahada çalışmaya başladık. Sözleşme esnasında vermiş olduğumuz iş programı dahilinde yoğun bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Akkuyu NGS’nin Türkiye’nin nükleer santral terbiyesi ve kalitesinin getirilmesi açısından önemli bir proje olduğuna işaret eden Aydıner, “Daha önce Türkiye’de yapılmış olan başka herhangi bir nükleer tesis yok. Bu tesisle beraber, nükleer tesis standart ve kontrol bilgilerini de aynı zamanda edinmiş oluyoruz. Bu bilgiler ilerde geliştirilerek Türkiye için iyi bir kazanım olacak.”

SERBAN İNŞAAT ŞANTİYE ŞEFİ MERT KEŞAP: “TEKNİK PERSONELİMİZİN YÜZDE 70’İ TÜRK”

Serban İnşaat Şantiye Şefi Mert Keşap: “Yoğun tempoda iki vardiya olarak çalışıyoruz. İnternet ortamında yazılı ve görsel basında ‘Sadece yabancı personel çalışıyor, Türk teknik personel veya Türk personel çalışmıyor’ gibi ifadeleri biz de görüyoruz. Gördüğünüz üzere teknik personelimizin yüzde 70’i Türk, çalışan işçilerimizin hepsi Türk personeldir.”

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER