Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Güneş Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Güneş Mahallesi'ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle sakinleri, hemşeri dernekleri ve esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Güneş Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Güneş Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Güneş Mahallesi'ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle sakinleri, hemşeri dernekleri ve esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Vatandaşların taziye evi, park ve spor sahası yapılması talebi üzerine açıklama yapan Başkan Gültak, bugün Akdeniz’de bu tür tesis veya donatıları yapabilecek alan bulamadıklarını dile getirdi, bu sıkıntıların çözümünün kentsel dönüşümden geçtiğine dikkati çekti.

Hafta sonu gerçekleşen ve Güneş Mahalle Muhtarı Nezir Elçi’nin de eşlik ettiği buluşmada, kahvehanelere girerek oyun oynayan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Mustafa Gültak, ikram edilen çayları içti, mahalle sakinlerinin dile getirdiği çeşitli talepleri dinledi. Bazı esnafların bozulan sokak ve caddeler sorununu dile getirip yenilenmesini istemesi üzerine Başkan Gültak, gerekli planlamanın yapıldığını, belediyeye ait asfalt plentinin de yakında açılmasıyla Akdeniz’de sorunlu sokak kalmayacağını ifade etti.

Taziye evi ve çocuk parkı yapmak için yer yok

Mahalle sakinlerinin taziye evi ve çocuk parkı yapılması talebi üzerine de Başkan Gültak, mahallede hali hazırda taziye evi yapılabilecek alan olmadığını, ancak evi veya arsasını satmak isteyen birileri olursa, projeyi hayata geçirebileceklerini söyledi. Başkan Gültak, karşılaştığı mahalleli çocukları da unutmadı, onlara hediyeler vererek gönüllerini kazandı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Gültak, eğitimin önemine dikkat çekti, mutlaka okumalarını istedi,

“Taziye evi, park, spor tesisi yapabilecek alan bulamıyoruz”

Başkan Gültak, ziyaretinde kentsel dönüşüm projelerinin aciliyetinden bahsetti; Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri sayesinde Akdeniz ve Mersin’in değişeceğinin altını çizdi. Girdiği bir kahvehanede, etrafını saran mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Gültak, kentsel dönüşümün önemine dikkati çekerek, “Başta Akdeniz ilçemiz olmak üzere Mersin’in en önemli kurtuluş reçetesi kentsel dönüşümdür. Vatandaşlarımızın talebine rağmen, geçmişte yapılan plansızlık nedeniyle ilçemizin bazı mahallelerinde park, taziye evi veya spor tesisi yapabilecek alan bulamıyoruz. Neden? Çünkü uygun yer yok, bulamıyoruz. Bu nedenle mahallelerimizin tek kurtuluşu, sizlerin de gönlünüzün olacağı, insanlarımızın mağdur edilmeyeceği yerinde kentsel dönüşüm projeleridir. Açıkçası başka şansımız yok” dedi.

“Akdeniz’e ve vatandaşlarımıza çok zaman kaybettirildi”

Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını, Barış Mahallesi’nde de yeni başladığını belirten Başkan Mustafa Gültak, sırada Turgut Reis Mahallesi’nin olacağını kaydetti. Sözlerini; “Geçmişte bir takım siyasi saiklerle, yok ‘insanların asimile edileceği’, yok ‘yerlerinden edilecekleri’ propagandaları ile insanlarımıza ve Akdeniz’e zaman kaybettirildi” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Örneğin Çay Mahallesi’nde biz ne dedik? ‘Öncelikle Çay Mahallesi’nde ikamet edenler bu evleri alabilecek çünkü yıllardır çile çeken onlar’ dedik. Kadınlar için tandır yerleri dahi hazırladık. Hani nerede asimilasyon, nerede göç? TOKİ yetkililerinin mahalle halkı ile görüşmeleri de yakın zaman içinde başlayacak” şeklinde sürdürdü.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER