14. Uluslararası Turunçgil Kongresi MIP Altın Sponsorluğunda Gerçekleşti

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) altın sponsorluğunda gerçekleştirilen 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi 60 ülkeden 400’ün üzerinde sektör temsilcisini bir araya getirdi.

14. Uluslararası Turunçgil Kongresi MIP Altın Sponsorluğunda Gerçekleşti

14. Uluslararası Turunçgil Kongresi MIP Altın Sponsorluğunda Gerçekleşti

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) altın sponsorluğunda gerçekleştirilen 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi 60 ülkeden 400’ün üzerinde sektör temsilcisini bir araya getirdi.

Turunçgil sektörünün dünya çapında en prestijli organizasyonu olarak öne çıkan, sektör paydaşlarının uluslararası etkileşimini artırmak ve ticaret ağlarını genişletmek amacıyla 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen kongre, bu yıl 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Mersin Yenişehir Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Kongreye; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz’ın yanı sıra çok sayıda ihracatçı, akademisyen, protokol üyeleri ve turunçgil sektörünün paydaşları katıldı.

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Mersin’de ilk kez gerçekleştirilen ve Turunçgil sektörü için değer yaratan bu etkinliğe Altın Sponsor olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. MIP olarak her gün yerli üreticilerin, yerli girişimcilerin büyük bir özveri ve emek ile yetiştirdiği ürünlerinin kıtalararası yolculuğuna şahit oluyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarında üretilen turunçgiller Mersin Limanı’ndan dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Üreticilerimizin heyecanının yanı sıra sorumluluk duygusunu da en üst düzeyde taşıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle Mersin Limanı’nda ticaretin sürdürülebilirliği için her zaman günün şartlarının gerektirdiği yatırımları yapıyoruz. Ticari faaliyetlerimizi genişletmek, mevcut ticaret hacmini ve artan talebi karşılayabilmek için tesislerimizdeki elverişli bir depoyu 1240 m2 alan 1350 palet kapasitesine ve 7/24 hizmet sunduğumuz ilaç, meyve, sebze gibi ürün tiplerine hizmet verebileceğimiz soğutuculu depolama tesisine dönüştürdük. İlaveten 375 milyon Amerikan doları bütçeli Kapasite Artırımı Projemiz ile limanın mevcut kapasitesini 1 milyon TEU artıracak, dünyanın en büyük gemileri olan iki mega gemiye aynı anda hizmet verebilecek konuma gelecek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına değer katacağız. MIP olarak İhracatçı ve ithalatçılarımızı destekleyen yatırım projelerini geliştirmeye devam edeceğiz.”

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Hakkında

Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır. 2017 yılında hissedarları arasına Avustralyalı Fon Şirketi IFM’in katıldığı Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye’nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır.  Orta Doğu ve Karadeniz’le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir. Mersin Uluslararası Limanı (MIP), geniş hinterlandı, erişilebilir ulaşım imkanları ve başarılı personeli ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yıllık elleçlenen toplam kargo miktarı ve mevcut sahası ile MIP Türkiye’nin en büyük limanıdır.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER