Şimşek;"Ücretsiz İzin Desteği Uygulamaları Uzatılmalıdır”

Baki Şimşek  “ Kısa Çalışma Ödeneği, İşten Çıkarılma Yasağı ve Ücretsiz İzin Desteği Uygulamaları Uzatılmalıdır”

Şimşek;"Ücretsiz İzin Desteği Uygulamaları Uzatılmalıdır”

Baki Şimşek  “ Kısa Çalışma Ödeneği, İşten Çıkarılma Yasağı ve Ücretsiz İzin Desteği Uygulamaları Uzatılmalıdır”

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda gündem görüşmeleri sırasında  yerinden söz aldı. Milletvekili Şimşek konuşmasında; pandemi döneminde uygulanan   kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği uygulamalarının süresinin uzatılmasını istedi. Şimşek; Sağlık bakanına çağrıda bulunarak ”Kamu Hastanelerinde tomografi cihazlarında çalışan personellerin taşeron işçi olarak Sağlık Bakanlığı bünyesine alınmasını talep ediyorum.” dedi

Şimşek konuşmasının devamında; “ Pandemi sürecinde istihdam kaybını önlemek amacıyla uygulanan ve geçen yıl mart ayından beri devam eden kısa çalışma ödeneği desteğinde süre 30 Haziranda doluyor. On gün içinde yeni bir düzenleme olmazsa kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği uygulamaları son bulacak. İş dünyası ve işçiler, uygulamanın yeniden uzatılmasını, bu konularla ilgili gerekli çalışmaların yapılarak destekleyici tedbirlerin uzatılmasını talep ediyorum. Belediyelerden haksız yere siyasi sebeplerle işten çıkarılan ve mahkeme kararıyla işe iade kararı alan işçiler işlerine dönmek istiyorlar. Bu düzenleme içerisinde mahkemelerin aldığı kararların uygulanmasıyla ilgili de bir ek madde konulmasını talep ediyorum” dedi.

“Kamu Hastanelerin de  tomografi cihazlarında çalışan personeller, taşeron işçi olarak sağlık bakanlığı bünyesine alınmalıdır”

Şimşek; “ Kamu hastanelerinde özellikle tomografi cihazlarında çalışan veya hastanede şirketlerde çalışan personellerin bir kısmı, Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin kişi yapılan anlaşmaların sona ermesi sebebiyle temmuz ayı sonu itibarıyla işten çıkartılacaktır. Sağlık Bakanlığına sesleniyorum: Bu tecrübeli personeller pandemi süreci içerisinde canla başla mücadele etmişlerdir, birçok hastanede de bunlara ihtiyaç vardır. Şu anda devlet, bu tomografi cihazlarını kendisi işletmek için taşeron firmanın işine son vermektedir. Bu çalışanların mutlaka taşeron işçi olarak Sağlık Bakanlığı bünyesi altına alınıp işlerine devam etmelerini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER