MESKİ, Erdemli’nin Yetersiz İçmesuyu Sorunlarına Son Veriyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Fakılı Mahallesi’nde bulunan terfi merkezine 11,76 kW gücünde çevreci ve ekonomik Güneş Enerji Sistemi kuracak.

MESKİ, Erdemli’nin Yetersiz İçmesuyu Sorunlarına Son Veriyor

MESKİ, Erdemli’nin Yetersiz İçmesuyu Sorunlarına Son Veriyor

MESKİ’NİN İLÇELERDEKİ YATIRIMLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Fakılı Mahallesi’nde bulunan terfi merkezine 11,76 kW gücünde çevreci ve ekonomik Güneş Enerji Sistemi kuracak. Yapılacak içmesuyu şebeke çalışmaları ile Batısandal, Tozlu, Güneyli ve Karaahmetli Mahallelerinin yetersiz içmesuyu sorunlarına son verilerek, vatandaşlar kesintisiz içmesuyuna kavuşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesinde Güneş Enerji Sistemi’nden (GES) içmesuyu şebekesine kadar bir dizi çalışma başlattı.

MESKİ’nin çevreci yatırımları devam ediyor

Erdemli ilçesi Fakılı Mahallesi mezarlık mevkiinde bulunan içmesuyu terfi merkezine 11,76 kW gücünde Güneş Enerji Sistemi kurulması ile elektrik faturaları minimuma indirilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha çevreci ve prestijli yatırım yapılmasının yanı sıra uzun vadede enerji tasarrufu sağlanacak.

4 mahalle daha kesintisiz suya kavuşuyor

Batısandal Mahallesi Ağlıca mevkiinde bulunan küçük çaplı ve yüzeysel olarak konumlandırılmış olan mevcut içmesuyu şebeke hattı yerine, yer altından yeni yapılacak olan daha büyük çapta borularla vatandaşların kesintisiz içmesuyuna kavuşması sağlanacak.

Güneyli Mahallesi’nde mevcut içmesuyu deposunun artan nüfusa hitap edememesi ve kullanım ömrünü tamamlamış olması nedeniyle yeni içmesuyu deposu yapılmaya başlandı.

Tozlu Mahallesi içmesuyunun yetersiz kalması nedeniyle yapılan çalışma ile yeterli miktarda ve içilebilir nitelikte içmesuyu temin edilerek, mahalle sakinlerinin yaşadığı yetersiz içmesuyu sorununa son verilecek.

Karaahmetli Mahallesi’nde ise içmesuyu depoları arasındaki mevcut hatlar yenilenerek, mahalle genelindeki içmesuyu temin işlemleri daha sağlıklı hale getirilecek. Bölgede başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlar kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuşacak.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER