Mersin’in En Büyük Sulama Projesinde 42 Bin Dekar Tarımsal Arazi Sulamaya Hazır Hale Getirildi

Mersin’in En Büyük Sulama Projesinde 42 Bin Dekar Tarımsal Arazi Sulamaya Hazır Hale Getirildi

Mersin’in En Büyük Sulama Projesinde 42 Bin Dekar Tarımsal Arazi Sulamaya Hazır Hale Getirildi

Mersin’in En Büyük Sulama Projesinde 42 Bin Dekar Tarımsal Arazi Sulamaya Hazır Hale Getirildi

                                                          

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.                                

Hedef 2024 Yılında 83 Bin 600 Dekar Sulanabilir Arazi

Örtü altı sebze ve meyve üretiminde Ülkemizde önemli bir paya sahip olmasının yanı sıra ihracatımızda da söz sahibi olan ve başta “Anamur Muzu” olmak üzere, çilek, örtü altı sebze üretimi ve narenciye çeşitleri ile tarımsal ekonomimize güç veren Anamur ve Bozyazı ilçelerinin sulama suyu problemini kökünden çözmek için başlatılan projenin %52’si tamamlandı. Bugüne kadar 11 bin dekar tarımsal araziyi ise fiziksel olarak sulamaya açtıklarını ve 42 bin dekar tarımsal arazinin ise sulamaya hazır hale getirildiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Hedefimiz 2024 yılı içerisinde Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki toplam 83 bin 600 dekar tarımsal araziyi modern, basınçlı sulama suyuna kavuşturmaktır.” dedi.

100 Kilometreden Fazla Boru Hattı İnşa Edildi

Aralıksız devam eden çalışmalarda yeraltını borularla ördüklerini söyleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Mersin’in en önemli sulama yatırımı olan Alaköprü Sulaması kapsamında bugüne kadar yeraltına 24 bin 301 m CTP boru, 90 bin 566 m PE 100 boru olmak üzere toplamda yaklaşık 115 km boru döşendi. Ayrıca 250 adet sanat yapısı imal edildi.” dedi.

Zor Bir Coğrafyada Önemli Bir İş Yapmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz

Dev projenin yarısından fazlasının tamamlandığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Bu bölge, özellikle örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı bir coğrafya. Bu sebeple de arazide yoğun bir şekilde kalıcı sera işletmeleri mevcut.  Bununla birlikte çok yıllık narenciye bahçeleri ve arazinin zorlu topoğrafik yapısı çalışma şartlarını güçleştirmektedir. Fakat sürdürülebilir tarım anlayışıyla toprağına sahip çıkan, en zorlu arazi koşullarında dahi üreten çiftçimiz her şeyin en iyisini hak etmektedir. Suyun kıymetini çok iyi bilen ve bir damla suyu dahi israf etmeden üretime dönüştüren çiftçilerimiz için çalışmaya ve Alaköprü Sulaması projemizi ivedilikle tamamlamaya kararlıyız. Tüm hızıyla devam eden çalışmalarımız neticesinde 2024 yılı içerisinde projemizi tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER