“Mersin Lojistik Fuarı çok stratejik öneme sahip”

“Mersin Lojistik Fuarı çok stratejik öneme sahip”

“Mersin Lojistik Fuarı çok stratejik öneme sahip”

Mersin Lojistik Fuarı çok stratejik öneme sahip”

Türkiye’nin en büyük liman şehri Mersin, Avrasya’nın en prestijli fuarı CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. CNR Holding tarafından düzenlenen fuar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile organize ediliyor. Sektörün uluslararası lider firmalarının yer aldığı fuarda, yerli ve yabancı profesyoneller, yeni lojistik partnerleri ile buluşuyor. CNR Mersin Lojistik Fuarı, UND – Uluslararası Nakliyeciler Derneği, LODER – Lojistik Derneği, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın da destekleri ile hayata geçiriliyor.

Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı

Barış, huzur ve dostluk kenti Mersin’de yaşanan terör olayını şiddetle kınadığını dile getiren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel. “Ülkemiz ve Mersin için oldukça stratejik bir öneme sahip Mersin Lojistik Fuarı’nda bir araya geldi. Bu fuar mersin için önemli. Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı. Lojistik ve taşımacılık sektörü ticaretin gelişmesi ve döviz girdisi için de çok önemli. Sektörün geleceğini yabancılara terk edemeyiz. Bu nedenle, Mersin’in ve ülkemizin geleceği için çok önemli olan Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı’nın acil bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

“Mersin barışın ve huzurun şehridir”

Terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise Mersin’nin bir barış şehri olduğunu, bunu da hiçbir gücün değiştiremeyeceğini söyledi. Antmen, “Fuar organizasyonları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli. Mersin’i fuarcılık sektörü ile tanıştıran Ceyda Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Kendisinden fuar organizasyonlarına devam etmesini rica ediyoruz. Lojistik sektörü olmasa, karnımızı bile doyurmakta güçlük çekeriz. Sektör, tarım, turizm, üretim, kısacası tüm sektörler için hayati değer taşıyor” dedi.

“Mersin’de fuar organizasyonlarımız devam edecek”

Mersin’in, lojistik sektörünün yanı sıra sanayinin hemen her dalı için çok değerli bir şehir olduğunu dile getiren CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Bu şehir, Akdeniz’in en değerli konumuna sahip. Dolayısıyla Mersin limanlarının doğru bir şekilde kullanımı, lojistiğin yanında çok sayıda sanayi dalı için de hayati değer taşıyor. Bu fuarı, Türkiye’nin en

değerli liman şehri Mersin’de hayata geçirmemiz, şehrin ve bölgenin değerinden kaynaklanıyor. 4 günde binlerce sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen fuarda; A'dan Z'ye taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin tüm detayları yer alıyor. CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuar’ında, iç piyasanın yanında özellikle yabancı sektör profesyonellerini fuar katılımcıları ile bir araya getirerek yeni iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Mersin’in lojistik geleceği çok parlak”

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “CNR Holding, Mersin Lojistik Fuarı çok ciddi ve özverili bir şekilde çalıştı. Lojistik kelimesi Mersin için çok anlamlı. Dünyada lojistik denilince akla gelen şehirlerden biri Mersin’dir. Lojistik bizim için çok önemli. Dünyanın dört bir yanına giden yüklerin çoğu buradan geçiyor. Dünyanın her yerine yük taşıyabilme kapasitesine sahibiz. Ceyda hanımda bunu gördü. Pandemiden önce Ceyda Hanım dedi ki, Mersin’in lojistik geleceği çok parlak. Bu şehirde, şartlar ne olursa olsun lojistik fuarını yapacağım dedi ve yaptı. Bizlere çok önemli destekler verdi” dedi.

Avrupa, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Uzak ve Orta Doğu ülkelerinin yeni iş bağlantıları ve yeni ticaret rotaların keşfedileceği CNR Mersin Lojistik Fuarı’nda gerçekleşen olan B2B iş görüşmeleri, uzun soluklu iş anlaşmaları ile sonuçlanacak. Fuarın kapıları 1 Ekim’e kadar açık olacak.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER